16 / 10 / 2024

TOKİ’nin yüzde 25 indirim kampanyası için 3 gün! TOKİ indirim kampanyasına nasıl başvurulur?

TOKİ’nin yüzde 25 indirim kampanyası için 3 gün! TOKİ indirim kampanyasına nasıl başvurulur?

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nın borcunu peşin ödeyip tapusunu hemen almak isteyen konut ve iş yeri alıcıları için başlatmış olduğu yüzde 25  indirim kampanyası 3 gün sonra sona eriyor.




Dar ve orta gelirli vatandaşları konut sahibi yapmaya devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından vatandaşlardan gelen yoğun talep üzerine geri ödemeleri devam eden konut ve iş yerleri için yüzde 25 indirim kampanyası başlattı.

23 Eylül 2024 tarihinde başlayan  TOKİ  yüzde 25 indirim kampanyası 3 gün sonra sona erecek. Borcunu peşin ödeyip tapusunu hemen almak isteyen konut ve iş yeri alıcıları, TOKİ’nin yüzde 25 indirim kampanyasının detayları araştırıyor.

Peki TOKİ yüzde 25 indirim kampanyasının şartları neler? İşte merak edilen detaylar…

TOKİ’nin yüzde 25 indirim kampanyası için 3 gün! TOKİ indirim kampanyasına nasıl başvurulur?

TOKİ YÜZDE 25 İNDİRİMDEN KİMLER YARARLANABİLİYOR

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nın yüzde 25 indirim kampanyasından bütün borç bakiyesini kapatamayacak olan vatandaşlar da yararlanabilecek. Borcunun tamamını kapatamayacak vatandaşlar, borç bakiyesinin yüzde 25'inden az olmayacak biçimde yapacakları peşin ödemelerde, yüzde 25 indirim kampanyasından kısmi şekilde yararlanmış olacak. 

TOKİ’nin yüzde İndirim kampanyası kapsamında yer alan  alınan projelerdeki konut ve iş yeri alıcılarının başvuru tarihi itibarıyla öncelikle borç kapatmanın yapıldığı aya ait taksit ödemelerini yapmış olması şartı aranıyor. Ayrıca geriye dönük taksit ve emlak vergisi borcunun da bulunmaması gerekli.

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nın yüzde 25 indirim kampanyasından, geri ödeme taksitleri en geç 2023 yılı Haziran ayı sonuna kadar başlamış olan konut ve iş yerleri alıcıları yararlanıyor. Taksit sayısı 12 ay ve daha az kalan konut ve iş yeri alıcılarına indirim imkanı sağlanmıyor.

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nın yüzde 25 indirim kampanyasından faydalanmak isteyen konut ve iş yeri alıcıları, Gayrimenkul Satış Sözleşmesini imzalamış oldukları aracı bankalardan konut kredisi de alabilecek. 
Kat mülkiyeti oluşan projelerde tapu devir işlemi için tapu harcı peşin biçimde ödenecek. Banka şubesine gerçekleştirilen başvurularda, site yönetiminden borcu yoktur ile ilgili Belediye’den rayiç bedel belgesi getirilmesi gerekli.

TOKİ YÜZDE 25 İNDİRİM KAMPANYASI NE ZAMAN BİTECEK? 

23 Eylül’de başlayan TOKİ yüzde 25 indirim kampanyası için son başvuru tarihi 18 Ekim 2024 şeklinde açıklandı. Bu tarihten sonrasında gerçekleştirilecek olan borç kapatmalarında söz konusu indirim oranından faydalanılması mümkün olmayacak. 

TOKİ YÜZDE 25 İNDİRİM KAMPANYASI KREDİ KOŞULLARI 

TOKİ’nin yüzde 25 indirim kampanyası için 3 gün! TOKİ indirim kampanyasına nasıl başvurulur?

 

Konutta amortisman süresi nedir, nasıl hesaplanır?

3.8 mil­yon konutun riskli olduğu İstanbul’da, 3 yılda depreme dirençli 1 milyon çelik konut üretilebilir!

Emlak vergisi 2'nci taksit ödemeleri için geri sayım başladı! Evi arsası, iş yeri olanlar dikkat!


Geri Dön