17 / 06 / 2024

TOKİ'ye gelen zam vatandaşı isyan ettirdi!

TOKİ'ye gelen zam vatandaşı isyan ettirdi!

Yüksek kiralara çare olmak için yeni bir proje başlatan TOKİ, yaptığı yüksek zamlarla gündemde.



Yüksek kiralara çözüm bulmak için yeni bir proje başlatan TOKİ, yaptığı yüksek zamlarla yeniden gündemde. Dar gelirli vatandaşlar için yapılan TOKİ evlerinin aidatlarına yapılan % 80 oranındaki zam vatandaşları isyan ettirdi.

Afyonkarahisar'ın Dinar ilçesinde dar gelirli vatandaşlar için yapılan TOKİ binalarında oturan vatandaşlar, aidat ücretlerine yapılan yüzde 80 zamma büyük isyan etti.

TOKİ konutlarında vatandaşları ziyaret eden CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal'a dert yanan dar gelirli vatandaşlar, yapılan büyük zamdan dolayı mağdur olduklarını söyledi.

“KAŞIKLA ALIP KEPÇEYLE VERİYOR”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a çağrıda bulunan bir kadın, “Biz her şeyin yolunu biliyoruz ama biz sustukça başımıza çıkıyorlar. Çocuğum hastalandı onu acile götüreceğim eşim yoldaydı. Çocuğumun ateşi yükselmişti hastaneye götüreceğim ama kiminle götüreceğim? Altımda arabam yok, gecenin 00:00'ında komşuma mı söyleyeceğim. Buraya sağlık ocağı yapılsın diyoruz, yapılmıyor. Çocuğumla hastaneye gitsem 20 lira yol parası veriyorum. 50 lirada zaten ilacı tutuyor. Allah rızası için Erdoğan artık asgari zam yapmasın. Kepçeyle alıp, kaşıkla veriyor. Yeter yani!” ifadelerini kullandı.

“BU DA ADALET Mİ YANİ”

TOKİ ye gelen zam vatandaşı isyan ettirdi!

Başka bir kadın ise, “Doğalgaz parası veriyoruz. Merkezi sistem olduğu halde ısınamıyoruz. Bin lira ev kirası, bin lira doğalgaz ve bin lirada elektrik parası veriyoruz. Bize geliyor ev 5 bin liraya. Bu da adalet mi yani?” siteminde bulundu.

“BİZ YAŞAMAYALIM, ÖLELİM”

 


Geri Dön