15 / 05 / 2024

Tomara Şelalesi 300 bin liralık ödenekle turizme açıldı!

 Tomara Şelalesi 300 bin liralık ödenekle turizme açıldı!

Tomara Şelalesi'nin turizmden hak ettiği payı alabilmesi için Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nca tahsis edilen 300 bin lira ödenekle tüm eksikleri tamamlandı




Tomara Şelalesi'nin turizmden hak ettiği payı alabilmesi için Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nca tahsis edilen 300 bin lira ödenekle tüm eksikleri tamamlandı. Tomara Şelalesi, gelişim planının tamamlanmasının ardından ziyaretçilerini bekliyor.


Orman ve Su İşleri Gümüşhane Şube Müdürü Emel Mazlum, yaptığı açıklamada, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü'nce Tomara Şelalesi'nin bulunduğu 70 hektarlık alanın milli park kapsamına alındığını söyledi.


Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nca Tomara Şelalesi'ne doğaya uygun olarak çevre düzenlenmesi, mesire alanı, yürüyüş parkuru ve kameriyeler yapılması için 300 bin lira ödenek tahsis edildiğini belirten Mazlum, ''Hazırlanan gelişme planına uygun olarak 16 kameriye, 2 adet ağaç köprü, piknik üniteleri, çeşmeler, bulaşık yıkama kabinleri, manzara seyir terasları, yağmur barınakları ve mevcut yürüme parkuruna alternatif olarak yeni yürüme parkurları yapıldı. Tüm bunlar yapılırken doğal yapıya uygun malzemeler kullanıldı'' diye konuştu.



Geri Dön