27 / 05 / 2024

Tonu 40 bin dolar! Altına rakip geliyor!

Tonu 40 bin dolar! Altına rakip geliyor!

Bugün Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Şeref Kalaycı, basın mensuplarının sorularını yanıtlarken, bor hakkında da bilgilendirme yaptı. Bakan Yardımcısı Şeref Kalaycı: Bor karbürün tonu 40 bin dolar. Cevher olarak satıldığında 200 dolardan satılıyor! İşte haberin detayları...



Balıkesir Bandırma Bor Karbür Üretim Tesisi’nde yılda 1.000 ton üretim gerçekleştiriliyor ve yaklaşık 25 – 30 milyon dolar değerinde bir ürün ortaya çıkartılıyor.

✓ Bordan elde edilen katma değer; borik asit gibi rafine ürünlerde 3 katına,

✓ Bor karbür gibi ürünlerde 150 katına,

✓ Bu ürünlerin kullanıldığı zırh yapımı ve nükleer gibi sektörlerde ise 500 katına, hatta 2.000 katına çıkarılabilmektedir.

Bugün Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Şeref Kalaycı, Türkiye Madenciler Derneği (TMD) tarafından düzenlenen "İkinci Maden Kurtarma Yarışması" kapsamında basın mensuplarının sorularını yanıtlarken, bor hakkında da bilgilendirme yaptı.

“Bor, Türkiye'de uzun yıllar cevher olarak yani çıkarıldığı gibi ham halde ihraç edilmiş. Sonraları borik asite dönüştürülerek ihraç edilmiş. Borik asitin tonu ise 800 dolar civarında. Tesislerde boru, borik asite, daha sonra da karbüre dönüştürüyoruz. Bununla ilgili fabrikamız ise ocak ayında açılıyor. Bor karbür fabrikası. Bor karbürün tonu 40 bin dolar. Cevher olarak satıldığında 200 dolardan satılıyor." ifadelerini kullandı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön