30 / 04 / 2024

Topkapı-Ataköy bölgesinde metrekare fiyatları yükseldi!

Topkapı-Ataköy bölgesinde metrekare fiyatları yükseldi!

İstanbul'un yeni cazibe merkezi olma yolunda ilerleyen Topkapı-Ataköy bölgesinde konut metrekare fiyatları 15 bin liraya kadar yükseldi. Bölge yabancı yatırımcının da hedefinde.



İstanbul'un eski sanayi bölgesi TopkapıAtaköy hattı, son dönemde yatırımcı ilgisini üzerinde toplamayı başarmış bölgelerden. Konuta olan talebin her geçen gün arttığı bölgede AVM, ofis ve otel projeleri yükseliyor. Merkezi konumu, ulaşım araçları ve havalimanına yakınlığı bölgenin cazibesini artıran en önemli etkenlerden. Yabancı yatırımcının da ilgi gösterdiği Topkapı-Ataköy bölgesinde fiyatlar yükselişte. Konutların metrekaresi 15 bin liralara kadar çıkıyor. Uzmanlar fiyatların yakın gelecekte daha da artacağı konusunda hem fikir. İmara açılan alanlar bölgeye yatırım yapacak şirketlerin önünü açıyor. Nitelikli konut üreten çok sayıda şirketin imzasını bu bölgede görmek mümkün. 




Aşçıoğlu İnşaat Başkanı Yaşar Aşçıoğlu: 


YENİ ÇEKİM MERKEZİ 


İstanbul'un giriş protokol kapısı olan AtaköyTopkapı hattı, uzun yıllar kente yakışmayan bir görüntüdeydi. Ancak artık öyle değil. Sektörün önde gelen markaları imar sorununun aşılmasıyla AtaköyTopkapı hattını yeninden inşa edip, şekillendiriyor. Bölge yeni bir çekim merkezi oldu. Aşçıoğlu olarak Selenium Ataköy, Selenium Retro ve Selenium Retro 2 projelerimizi yaparak, biz de katkı sağlıyoruz. 



Ofton İnşaat Eş Başkanı Yusuf Şimşek: 


MODERN PROJELERLE 2016'DA DEĞERİ ARTACAK 


Bölge, metro, metrobüs, E-5 ve TEM hattında yer aldığı için son derece önemli. Bu hat, hem konut hem rezidans ve ofis projeleri için cazip. 2016'da bölgenin yeni modern projelerle daha da değerleneceği inancındayım. Taksim, Sultanahmet, Levent gibi şehrin diğer merkezi noktalarına metro ile hızlı ve trafik sorunu yaşamadan ulaşım imkanıyla birlikte düşünüldüğünde, bu hat inşaat sektörünün parlayan bölgeleri arasında yer alacaktır. 



Beyaz İnşaat Başkanı Muammer Beyaz: 


KONUTA TALEP VAR 

Artık bu bölge üniversite bölgesi oldu. Yıldız Teknik Üniversitesi, Yeni Yüzyıl Üniversitesi yanı başımızda. Fatih Sultan Mehmet Üniversitesi bu bölgeye yapılacak. Yine komşu üniversiteler ve öğrenci yurtları bu bölgede. Daha önceki projeler gösterdi ki bu bölge yeni projelere açık ve talep var. Dönüşüm projeleri bu bölgede kolay, çünkü fabrika bölgesi ve arazi sahipleri çok ortaklı olmadığı için anlaşma zemini kısa sürede sağlanıyor. Bu bölge artık konuta dönüşüyor. Birçok konut projesi başladı ve devam ediyor. Kısa zamanda planlı yapılaşma ile bölge özellikli, aranan ve tercih edilen bir yapıya kavuşacak. 



Posta



Geri Dön