12 / 05 / 2024

Toplu taşımada artık kullanamayacaklar! 65 yaş ve öğrenci kartı kullananlar için peş peşe açıklandı!

Toplu taşımada artık kullanamayacaklar! 65 yaş ve öğrenci kartı kullananlar için peş peşe açıklandı!

EGO’da indirimli olan 65 yaş, öğrenci kartı, engelli kartı gibi toplu taşıma kartı kullananlara kritik bir uyarı yapıldı. İşte detaylar!



Ankara’da toplu taşımada sıkı bir denetim yapılmaya hazırlanılıyor. Yeni yapılan düzenlemeye göre usülsüz kart kullanımına artık yaptırım uygulanmaya başlanacak. Uygulanacak cezalarla peş peşe açıklandı. Ankara'da toplu taşıma araçlarında indirimli kart uygulamasından faydalanan vatandaşların kartlarını usulsüz şekilde kullananlara dair, yeni bir düzenleme geldi. İşte o kişilerin alacağı cezaya dair merak edilen detaylar…

ANKARA'DA USULSÜZ KART KULLANIMINA CEZA GELDİ!

EGO Genel Müdürlüğü toplu taşıma araçlarında kullanılan indirimli kartları, usulsüz şekilde kullanan kişiler için düzenleme geldiğini kaydetti ve o kişilerin alacağı ceza ile ilgili açıklamalar yapıldı.

EGO Genel Müdürlüğü'nün bu konuya dair yaptığı açıklamaya göre, şoförlerin ve denetim personellerinin yapacağı denetimler esnasında indirimli kartları usulsüz olarak kullanan vatandaşların kartlarına el konulacak aynı zamanda kartı kullanan kişi 200 tam bilet tutarında ceza ödemekle yükümlü olacak. Cezayı ödeyen vatandaş kartını tekrar alabilmeleri mümkün ancak ceza ödemeyen vatandaşlar kartlarını tekrar alamayacak ve bununla birlikte kimlik numaraları ile birlikte kara listeye de geçmiş olacaklar. Bu şekilde olan vatandaşlar bir daha ücretsiz kartlardan ve aynı şekilde indirimli kartlardan faydalanamayacak. Kartına el konulan kişi cezasını istediği zaman ödeyebilecek ve bir zaman kısıtlamasına da tabi olmayacak.

Ceza ödemesi bekletilirse cezanın ödeneceği zaman geçerli olan tam bilet fiyattan ceza hesaplanmaya başlanacak. Vatandaşların indirimli kartlarını kaybetmemesi ve ceza almaması adına bu konuda dikkatli olmaları gerektiği konusunda uyarılarda bulunuldu.

TOPLU TAŞIMA ÜCRETLERİ 2023 NE KADAR OLDU?

İBB Ulaşım Koordinasyon Merkezi, 2023 yılının zamlı toplu ulaşım tarifesini netliğe kavuştu. Geçtiğimiz hafta yapılan olağan UKOME Aralık ayı toplantısında asgari ücret belirlenmeden yapıldığı için bugün olağanüstü olarak yeniden toplantı yapıldı.  Yapılan oturumda ortaya sunulan tarife teklifinde artan maliyetlerden dolayı elektronik bilet, minibüs, taksi, taksi dolmuş ücretlerine yüzde 29,10 oranında, servis ücretlerine ise yüzde 19,95 oranında zam talep edildi. Takside indi-bindi ücretine de yüzde 42 oranında zam uygulandı.

THY kabin memuru alımı 2023!THY 2600 kabin memuru alımı yapacak! 2023 THY kabin memuru alım şartları!

Yatırım yapacaklar aman dikkat! İslam Memiş 2023 yılının yatırım aracını açıkladı!

MSB ve MSÜ 555 personel alıyor! MSB ve MSÜ personel alımı şartları peş peşe açıklandı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön