24 / 05 / 2024

Toprağa eken hasat döneminde altına yeni bir araba çekiyor. İşte zengin olmak isteyen çiftçilerin gözdesi

Toprağa eken hasat döneminde altına yeni bir araba çekiyor. İşte zengin olmak isteyen çiftçilerin gözdesi

Tarım faaliyetlerinden daha fazla para kazanmak isteyen çiftçiler hangi ürünlerin kendilerine daha fazla para kazandıracağını merak ediyor. İşte o ürünlerden bir tanesi.



Bitkisel proteinler ve karbonhidratlar açısından zengin bir bitkidir. Demir, kalsiyum, sodyum, potasyum, fosfor gibi minerallerle birlikte A,B1,B2,C vitaminlerini içerir.

Taze bakla ,çiçekler ve hatta çiçeklerden elde edilen yağ çok şifalıdır. Böbrekteki kum ve taşları düşürür. Bunun için 5 gram bakla çiçeği 100 gr sıcak suyla demlenip günde birkaç kez içilir. Taze baklada aynı etkileri gösterir.

Yine bakla çiçeklerinin 24 saat kalaylı bir kazanda kaynatılmasıyla elde edilen yağ soğutulup sabah akşam birer yemek kaşığı içilirse böbreklerdeki kumlar ve taşlar düşer.

Kuru baklanın da güçlendirici ve balgam söktürücü idrar arttırıcı etkileri vardır. Bunun için tanenin üzerindeki ince kabuk çıkarılmalı haşlanmalı ve püre yapılıp yenmelidir.

Bunların dışında baklanın çiçekleriyle yeşil kabukları romatizma ağrılarına, siyatiğe, lumbağoya, karaciğer ve nefrit sancılarına idrar yolları rahatsızlıklarına iyi gelir.


Geri Dön