27 / 04 / 2024

Torbalı tren seferleri Mayıs’ta başlayacak!

Torbalı tren seferleri Mayıs’ta başlayacak!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan yaptığı açıklamada ilçede yapımı tamamlanan İZBAN'ın Torbalı İstasyonu'na havaalanında bindiği trenle geldi, seferlerin 2015 Mayıs'ında başlayacağı müjdesini verdi.




Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan ilçede yapımı tamamlanan İZBAN'ın Torbalı İstasyonu'na havaalanında bindiği trenle geldi, seferlerin 2015 Mayıs'ında başlayacağı müjdesini verdi. Bakan Elvan'a, İl Başkanı Bülent Delican,  İzmir  milletvekilleri Ali Aşlık, İlknur Denizli, Rıfat Sait, Mehmet Tekelioğlu, Torbalı Belediye Başkanı Adnan Görmez ve Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu eşlik etti. 


İZBAN'ın Torbalı İstasyonu'nda incelemelerde bulunan Bakan Lütfi Elvan, "Cumaovası'ndan Tepeköy'e kadar olan kısımda sadece sinyalizasyonla ilgili çalışmalar kaldı. İnşallah, 2015 Mayıs'ında İzmirlilerin hizmetine açacağız. Aslında Mayıs 2015 en geç tarih. Tepeköy'den Selçuk'a kadar uzanan bir güzergahımız var. DDY projesini bitirdi, ihaleyi sonuçlandırdık. Ocak'ta kazmayı vuracağız. En kısa sürede tamamlamayı ümit ediyoruz" dedi.


'500 milyon harcadık'

İzmir'in Ege Bölgesi'nin kilit noktası olduğunu ve yatırımların aralıksız süreceğini aktaran Elvan, "5.2 milyar liralık altyapı, tren alımı, istasyon yapımına yönelik yatırım var. 1.2 milyarı İZBAN da dahil olmak üzere Büyükşehir Belediyesi tarafından, kalan tutarı DDY tarafından karşılandı. İzmir'e hizmet etmeye devam edeceğiz. Kalkınma ve gelişme açısından İzmir'e yoğunlaştık. Yaptığımız yatırım Ege'ye yatırım demektir. İzmir'in gelişmesi tüm çevre illerin gelişmesi demektir. Ulaştırma Bakanlığı olarak 500 milyon lira harcadık. Yatırım tutarı 4.9 milyar lira. Bu yatırım miktarı hızla artacaktır" dedi.


Görmez ilçeyi tanıttı

Bakan Elvan, Torbalı Belediye Başkanı Yaşar Görmez'i makamında ziyaret etti. Görmez'in taleplerini dinleyen Elvan, notlarını aldı, en kısa sürede yerine getirileceğine söz verdi. Görmez, "Torbalı çok sayıda göç alan ve şu anki resmi rakamlara göre 145 bin nüfusa sahip bir ilçe. Büyük bir istihdam alanına sahip 600'ün üzerinde fabrikasıyla çok önemli markalara ev sahipliği yapıyor" diye konuştu.


Yeşil alan, üstgeçit ve köprülü kavşak sözü

Torbalı'nın gelişmesinde üzerine düşeni yerine getirmek istediklerini anlatan Bakan Elvan'ın, ilçenin ihtiyaçlarını önceden öğrendiği sözlerine yansıdı. Elvan, "Torbalı girişindeki iş makinelerinin, araç gerecin ortaya koyduğu kötü manzarayı gördük. Şehrin merkezinde böyle bir görünüm hoş değil. Üç demiryolu birleşiminin olduğu alanı yani Alpkent ve Ertuğrul mahallesinin birleştiği alanı tamamıyla boşaltıp yeşil alan yapacağız. O kötü görünüm ortadan kalkacak. İzmir-Aydın otoyolunda başkanımızca belirlenen üç noktada, üç üstgeçide ihtiyaç varmış, üçünü de yapacağız. Ayrıca yine altgeçit ve köprülü kavşak talepleri ile ilgili çalışmalarımız başlayacak" dedi.


'Sabuncubeli tünelini biz de yapabiliriz'

AK Parti'nin İzmir için açıkladığı 35 İzmir 35 Proje arasında yer alan ve yapımı devam ederken yüklenici firmanın mali sıkıntılarından dolayı iflasını istediği Sabuncueli Tüneli ile ilgili bilgi veren Bakan Elvan, şunları söyledi: "2014-2015 yılını karayolları olarak 'tünel yılı' ilan ettik. Sabuncueli Tüneli yap-işlet-devret modeliyle verildi. Yüklenici firmanın iflas etmesi nedeni ile 4 Kasım'da tünelde çalışmalar durdu. Gerekli uyarılar Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yapıldı. Bu arkadaşımıza bir süre verildi. Kısa sürede sorunu çözmesi istendi. Ya tüneli devredecek başka bir yükleniciye ya da devredemezse kredi kullanımı da söz konusu yüklenici fesh edilecek. Fesh edilmesi halinde birinci alternatif karayolları genel müdürlüğü tarafından tünelin bitirilmesidir. Biz bunu yaparız. Ya da tekrar ihaleyle neticeye ulaşacağız."


Tüneller siyaset arenası değil


Bakan Lütfü Elvan, Konak Belediyesi'nin inşaatında sona yaklaşılan Konak Tünelleri'nde ÇED raporu alınmadığı gerekçesiyle açtığı dava ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Elvan, "İnanın hayretle karşılıyorum. Konak Belediyesi neden rahatsız oluyor onu anlamıyorum. Hangi süreçlerde ÇED'in olacağı, hangi süreçlerde olmayacağı çok açık. Siyaset yapma arenası tüneller değil. Biz hizmet yapmak istiyorsak, lütfen engel olmayın" dedi. Tünellerde incelemelerde bulunan Elvan, "Kazıların yüzde 95'i tamamlandı. Ocak ortalarına doğru ışığı göreceğiz. Mayıs'ta da inşallah hizmete açacağız" dedi. 

Elvan, "Bu bölgede hiç sondaj yapılmadı deniyor. Burada 60'ın üzerinde sondaj yapıldı. Diğer yandan ağaçların kesildiğini söylüyorlar. Arkadaşlar bakın, bugüne kadar tüm ağaçların deplasesi Büyükşehir Belediyesi ile birlikte gerçekleşti. Şu anda kalan az sayıda ağacın deplasesini arkadaşlarımız yapacak" dedi. 2014'te Karayolları Genel Müdürlüğü'nün il sınırlarında 43 bin ağaç diktiğini ifade eden Elvan, "Bölge olarak da 300 bini aşkın ağaç dikildi" dedi.


"Lütfen engel olmayın"

Elvan, "İzmir o kadar büyüyecek ki, Alsancak da yetmeyecek, Çandarlı da... Biz hizmette yarışıyoruz. Biz hizmet yapmak istiyorsak, lütfen engel olmayın. Sadece bu tünelde bu yıl yaptığımız harcama, bundan önceki 2 yılda yapılan harcamadan 250 milyon lira fazla. Siyaset seçimden sonra bitmiştir. Şimdi koşacağız, hizmet için yarışacağız" dedi.


Müjdeler verdi

Bakanlığın kentteki yatırımları hakkında müjde veren Lütfi Elvan, "9 kilometrelik Menemen-Harmandalı Otoyolu çalışmasını tamamladık. Önümüzdeki günlerde açılışını gerçekleştireceğiz. 4.5 kilometrelik Çeşme-Alaçatı projesini bölünmüş yol olarak tamamladık. Menemen-Çukurköy 10 kilometrelik yolu tamamladık. O da açılışa hazır. Yenişakran Cezaevi 4.5 kilometrelik bölünmüş yol olarak tamamlandı. Belevi-Selçuk-Meryemana Yolu'nu da bölünmüş yol olarak tamamladık. 13 kilometrelik bir yol. Kemalpaşa-Ansızca Köprülü Kavşağı'nı da tamamladık. Bazı ilçelerimizin özellikle şehir geçişlerine yönelik de asfaltlama çalışmaları yaptık. 62 kilometrelik kesimi tamamladık. Dikili, Çandarlı, Zeytindağ, Yeni Foça, Bayıdır, Ödemiş, Birgi, Tire ve Kemalpaşa'da 62 kilometrelik şehir geçişi çalışmasını tamamladık. Karayolları Genel Müdürlüğümüz 2014'te 350 milyon lira harcadı" dedi.



"İzmir Limanı ile ilgili aslı olmayan iddialar var"

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan İzmir Limanı ilgili tartışmalar hakkında açıklamalarda bulundu. Elvan, "Ne yazık ki İzmir Limanı'na yönelik açıklamalar yapılıyor. Aslı-astarı olmayan beyanatlar veriliyor" çıkışını yaptı. Elvan, "Ben İzmir Limanı'nın büyütülerek genişletilmesinden yanayım. Kapasite 3 milyon TEU'ya çıkarılmalı. Bir tarafından kruvaziyer diğer tarafından konteyner ve kuru yük limanı yapılması planı var. Burayla ilgili açılan dava sürüyor. Ankara'ya döndüğümde Özelleştirme İdaresi Başkanlığı ile görüşeceğim. Tüm tarafların evet diyebileceği bir planlama yapılmalı. İzmir bir liman kentidir. Çandarlı Limanı'nı yapmak demek Alsancak Limanı'nı kapatıyoruz demek değildir. İzmir'in öyle bir potansiyeli var ki hem Çandarlı hem de Alsancak Limanı'nı kaldırabilir" diye konuştu. 


Yeni Asır


Geri Dön