28 / 04 / 2024

Göcek Tüneli'nden geçişler Mayıs'ta başlıyor!

Göcek Tüneli'nden geçişler Mayıs'ta başlıyor!

Türkiye'nin en pahalı tünelinin hemen yanına yapılan tünelden geçişler Mayıs'ta başlayacak. Vatandaşlar, paralı ve pahalı olmasından dolayı "Deli Dumrul Tüneli" diye nitelendirdiği mevcut tünelden geçmek mecburiyetinde kalmayacak.




Fethiye Göcek'te Eylül 2013'te yapımına başlanan 2. tünelde ışık göründü. Türkiye'nin en pahalı tünelinin hemen yanına yapılan tünelden geçişler Mayıs'ta başlayacak. Vatandaşlar, paralı ve pahalı olmasından dolayı "Deli Dumrul Tüneli" diye nitelendirdiği mevcut tünelden geçmek mecburiyetinde kalmayacak. İlki 13 hükümet ve 8 Başbakan eskiten ve 17 yılda tamamlanabilen tünelin ikincisi 1.5 yılda tamamlanmış olacak. 


Paralı tek tünel

Karayolları Antalya Bölge Müdürlüğü tarafından ücretsiz geçişi sağlayacak 2. Göcek Tüneli'nin uzunluğu 868, yüksekliği 8 ve genişliği de 5 metre olacak. Kazı ve delme çalışmaları tamamlanan ve 90 kişilik ekibin çalıştığı tünelin 400 metresi betonlanıp bariyer yerleştirme çalışmaları tamamlandı. Mayıs 2015'te açılacak tünelden, ilkinin aksine geçiş ücreti alınmayacak. 

Göcek'te ilk tünelin bile hayal olarak görüldüğünü belirten AK Parti Muğla Milletvekili Ali Boğa, "İlkini yapmak da bize nasip oldu ve o hayali gerçeğe dönüştürdük. Şimdi ikincisini yaptık" dedi. Mevcut tünelin, "Tek paralı tünel" olduğunu hatırlatan Boğa şöyle devam etti: "Türkiye'de bütün tüneller ücretsiz, sadece Göcek'te ücretli ve bu da vatandaşlarımızı ve yabancı misafirlerimizi mağdur ediyordu. Önceki Ulaştırma Bakanımız Binali Yıldırım'a, bu tek paralı tünelden dolayı boynumuzun büyük olduğunu söyledik. İkincisinin yapılması için ricada bulunduk. Sayın Yıldırım'ın talimatlarıyla Eylül 2013'te yapımına başlandı ve büyük ölçüde tamamlandı." Boğa, Mayıs'tan itibaren Muğla - Antalya yolunu kullanan araçların ve bölgede yaşayan vatandaşların ücretsiz geçişle tanışacaklarını kaydetti.


Yeni Asır


Geri Dön