05 / 05 / 2024

Torbalı Türkmen Ortaokulu'nun inşaatı tamamlandı!

Torbalı Türkmen Ortaokulu'nun inşaatı tamamlandı!

30 bin metreküp molozun temizlendiği eski dere yatağına modern okul binası olarak kazandırılan Türkmen ilk ve ortaokulu Eylül ayında eğitim öğretim döneminin başlamasıyla birlikte faaliyete girecek.



TÜRKMENKÖY Mahallesi’ne yapılan modern okul binası inşaatı tamamlandı. 2015 – 2016 eğitim öğretim yılında faaliyete geçecek olan yeni Türkmen birleştirilmiş ilk ve ortaokulu, eğitim dönemine başlamak için gün sayıyor. Eski okul binasının kullanılamayacak kadar harabe bir hal alması nedeniyle yapımına başlanılan yeni Türmen Okulunda tüm eksikler tamamlandı. İlçeye kazandırılan en güzel okullardan olan Türkmenköy Okulu, 16 derslik, 2 anasınıfı ve 2 laboratuar olmak üzere 20 salondan oluşacak. Dört katlı olan yeni okul binası’nda öğrencilerin yağmurlu günlerde hava alması için dört balkon bulunuyor.


30 BİN METREKÜP MOLOZ TEMİZLENDİ


30 bin metreküp molozun temizlendiği eski dere yatağına modern okul binası olarak kazandırılan Türkmen ilk ve ortaokulu Eylül ayında eğitim öğretim döneminin başlamasıyla birlikte faaliyete girecekEski dere yatağı olarak bilinen ve insanların molozları dökmek için kullandığı alan, ilçedeki en lüks okullardan birine zemin oldu. Görüntü kirliliği oluşan alana dört katlı, 16 derslik, 2 anasınıfı ve 2 labaratuvar olmak üzere 20 derslikli lüks bir okul yapıldı. Böylece Türkmenköy Mahallesi’nin okul sorunu çözülmüş oldu. Yeni okulu çok beğendiğini ifade eden İlçe Milli Eğitim Müdürü Cafer Tosun, “Önümüzdeki eğitim öğretim yılında faaliyete başlayacak olan üç yeni okulumuzdan biri olan Türkmenköy İlköğretim Okul’umuzu da teslim aldık. Türkmenköy ve İsmetpaşa Mahalleleri’nin ihtiyacını karşılayacak lüks ve modern bir okul oldu” ifadelerinde bulundu.


Torbalı Ege Gazetesi


Geri Dön