28 / 04 / 2024

Torunlar: Ali Sami Yen projesinde yürürlükteki kısımların uygulamaları devam edecek

Torunlar: Ali Sami Yen projesinde yürürlükteki kısımların uygulamaları devam edecek

Torunlar Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Ali Sami Yen Projesindeki plan notlarının 4/a ve 8inci maddesinin yürütülmesinin durdurulması kararı hakkında açıklama yaptı. Açıklamada  Yürürlükte olan kısımların uygulamaları ile ilgili herhangi bir engel b



CHP Şişli Belediye Meclis üyeleri, bodrumların emsal dışında kaldığını öne sürerek Ali Sami Yen projesini yargıya taşımıştı. İstanbul 2. İdare Mahkemesinin de imar planıyla ilgili yürütmeyi durdurma kararı aldığı açıklandı. Bunun üzerine  TOKİ  hemen itiraz sürecini başlattı.
Bugün Torunlar GYOdan yapılan açıklamada: yürütmenin durdurulması kararında belirtilen, plan notlarının 4/a ve 8inci maddesi dışında kalan kısımların halen yürürlükte olduğu vurgulandı. Torunlar, yürürlükte olan kısımların uygulamaları ile ilgili herhangi bir engel bulunmadığının altını çizdi.

Torunlar GYO, konuyla ilgili açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
Arsa Maliki TOKİ (Toplu Konut İdaresi Başkanlığı) tarafından Ali Sami Yen Stadyumunun arsasının bulunduğu alan ile ilgili olarak, İstanbul 2.İdare Mahkemesinde açılan bir davada, Plan notlarının 4/a ve 8 nci maddesinin yürütülmesinin durdurulmasına karar verildiği ve kararın kaldırılması için Bölge İdare Mahkemesine itiraz edildiği bildirilmiştir. Yürütmenin durdurulması kararında belirtilen, plan notlarının 4/a ve 8nci maddesi dışında kalan kısımlar halen yürürlükte olup, yürürlükte olan kısımların uygulamaları ile ilgili herhangi bir engel bulunmamaktadır.


Nagihan Arat/Emlakkulisi.com

Geri Dön