30 / 04 / 2024

Torunlar GYO İş Bankası'ndan kredi kullanacak!

Torunlar GYO İş Bankası'ndan kredi kullanacak!

Torunlar GYO, Küçükçekmece İkitellide geliştireceği ve Türkiyenin en büyük karma projesi olarak lanse ettiği Mall of İstanbul projesinin finansmanına ilişkin olarak İş Bankasından kredi talebinde bulundu



Torunlar GYO , Küçükçekmece  İkitellide geliştireceği ve Türkiyenin en büyük karma projesi olarak lanse ettiği 12  bin 860 metrekarelik arsa üzerinde inşaatına başlanan Mall of İstanbul projesinin finansmanına ilişkin olarak  Torunlar GYO İş Bankasından kredi talebinde bulundu.

Kamu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: 31  Mayıs 2011 tarihinde Torunlar GYO A.Ş. ve Türkiye İş Bankası A.Ş. arasında Mall of İstanbul projesinin inşaat harcamalarının kısmi finansmanı  için kullanılacak 250  milyon dolar tutarındaki kredinin sözleşmesi imzalanmıştır. Nihai vadesi 10 yıl olan kredinin, üç yıllık anapara geri ödemesiz dönemi  bulunmaktadır. Söz konusu kredinin teminatını oluşturmak üzere, Mall of İstanbul'un arsası ve bağımsız bölümlerinin tamamı üzerinde banka lehine 1. dereceden 300  milyon dolar tutarında ipotek tesis edilmiştir.


Geri Dön