01 / 05 / 2024

Torunlar GYO’nun yurt dışı hisse satışını JP Morgan yapacak

Torunlar GYO’nun yurt dışı hisse satışını JP Morgan yapacak

Hisselerinin yüzde 25.16’sını halka arz etmek üzere SPK ve İMKB’ye başvuran ve yasal süreci başlatan Torunlar GYO, hisselerinin satışı için JP Morgan’ı görevlendirdi



Hisselerinin yüzde 25.16’sını halka arz etmek üzere SPK ve İMKB’ye başvuran ve yasal süreci başlatan Torunlar GYO, hisselerinin satışı için daha önce görevlendirilmiş olan İş Yatırım’ın yanı sıra, hisselerin yurtdışı satışına yönelik olarak JP Morgan’ı görevlendirdi.

Torunlar GYO’nun % 21.38’i sermaye artırımı, % 3.77’si ise ortak satışı yoluyla olmak üzere, yurt içi ve yurt dışında gerçekleşecek halka arzıyla birlikte halka açıklık oranının % 25,16 olması öngörülüyor.
Türkiye’nin en büyük alışveriş merkezi geliştirme şirketlerinden biri olan Torunlar GYO’nun, alışveriş merkezi yatırımları odaklı bir GYO olarak, tamamlanmış projeler bazında portföy değerinin önemli bir çoğunluğunu kira geliri elde edilen AVM yatırımları oluşturuyor.

Yatırım odaklı yapısını sürdürmeyi hedefleyen Torunlar GYO, halka arzdan elde edilecek kaynakları kullanarak diğer projelerinin yanı sıra, portföyünde yer alan arsalar üzerine geliştirdiği projeler için üç yıllık bir süreçte önemli ek yatırımlar planlıyor. Halka arzdan elde edilecek kaynağın büyük bölümünün de projelendirme süreci devam eden bu yatırımlarda kullanılması hedefleniyor.

Torunlar GYO Hakkında
1996 yılında kurulan Toray İnşaat’ın, 2008 Ocak ayında SPK onayı ile gayrimenkul yatırım ortaklığına dönüşmesiyle Torunlar GYO adını alan şirket bugün Türkiye’nin lider alışveriş merkezi projeleri geliştiren şirketlerindendir.

Torunlar GYO’nun tamamlanmış projeleri arasında Bursa Zafer Plaza, , Bursa Korupark AVM ve Korupark Residence bulunmaktadır. Torunlar GYO’nun % 99,99 pay ile Antalya Deepo Outlet,   % 14,83 pay ile Ankamall ve Crowne Plaza, % 44,6 pay ile Marmaris Netsel Marina ve % 41,4 pay ile Nish İstanbul projelerinde yatırımları bulunmaktadır. Torunlar GYO’nun İstanbul’daki ilk AVM yatırımı Torium Alışveriş Merkezinin ise Ekim ayında açılması planlanmaktadır.

Torunlar GYO'nun devam eden yatırımları arasında ise Mall Of İstanbul, Torun Tower, Kemankeş Butik Otel ve Turkmall ortaklığı ile gerçekleştirilen Samsun AVM projesi bulunmaktadır. Her biri kendi alanında farklı özelliklerle dikkat çeken bu projelerin 2010-2011 yılı içerisinde başlatılması beklenmektedir.

Burada verilen bilgiler, Amerika Birleşik Devletleri'nde bulunan kişilere yayımlanamaz veya dağıtılamaz. İşbu belgede bahsi geçen menkul kıymetler, tadil edilmiş şekli ile,1933 tarihli A.B.D. Menkul Kıymetler Kanunu ve herhangi bir eyaletin kanunları uyarınca tescil edilmemiştir ve tescil edilmeyecektir ve ilgili menkul kıymetler, ve ilgili kural ve yönetmeliklere göre gerekli tescil yaptırılmadan veya bir tescil muafiyeti alınmadan Amerika Birleşik Devletleri'nde satışa arz edilemez veya satılamaz. İşbu belge ve bu belgede bulunan bilgiler Amerika Birleşik Devletleri'nde bir menkul kıymetin halka arzını veya satışını teşkil etmez. Şirket tarafından Menkul Kıymetlerin herhangi bir kısmının Amerika Birleşik Devletleri'nde tescil ettirilmesi ya da Menkul Kıymetler için Amerika Birleşik Devletleri'nde bir halka arz yapılması amaçlamamaktadır.

Torunlar GYO'nun halka arzına ilişkin olarak hazırlanan İzahname henüz yayınlanmamış olup, halka arz edilecek paylar Kurul kaydına alınmamıştır.  Yatırım kararlarının Semaye Piyasası Kurulu'nun onayını takiben yayınlanacak İzahname'nin incelenmesi sonucu verilmesi gerekir.

Geri Dön