30 / 04 / 2024

Torunlar’dan yeni yılda çifte yatırım: Eyüp’e konut, Boğaz’a otel!

Torunlar’dan yeni yılda çifte yatırım: Eyüp’e konut, Boğaz’a otel!

2013’ün 9 ayında satışlarını yüzde 40 artırdıklarını söyleyen Torunlar GYO Yönetim Kurulu Üyesi Emre Torun, “2014’te dev bir konut projesi ve Paşabahçe’de turistik projeye başlayacaklarını söyledi...




Torunlar GYO Yönetim Kurulu Üyesi Emre Torun, 2013’ün Torunlar için başarılı bir yıl olduğunu belirterek, 2014’te dev bir konut projesini satışa sunmayı planladıklarını ve Paşabahçe’de Boğaz’a nazır turistik amaçlı bir projeye başlayacaklarını söyledi. Torun, şirketin 2014  hedeflerini ve sektöre dair beklentilerini anlattı… 


- Torunlar GYO 2013 yılını nasıl geçirdi? 

Torunlar GYO başarılı bir 2013 geçirdi. İlk dokuz ayda satışlarımız geçen yıla göre yüzde 40 arttı. Alışveriş merkezlerinde geçen yılın yüzde 10 üzerinde 115 milyon TL kira gelirleriyle kapatmayı hedefliyoruz. Konut işimizde Mall of İstanbul’un da teslimiyle geçen yıla göre ciddi artış bekliyoruz.  


KENTSEL DÖNÜŞÜM YILI OLUR

- Yeni projelerinizle ilgili bilgi verir misiniz? 

Kiptaş ile anlaşmaya vardığımız arsa geliştirme safhasında, çok kısa zamanda dev bir konut projesi olarak sunacağız. Bu projenin yanı başında hastane, üniversite gibi fonksiyonlar olacak. FSM köprüsüne yakınlığı ve TEM üzerinde olmasından dolayı yoğun talep bekliyoruz. Anadolu yakasında Paşabahçe’de Boğaz’a nazır turistik amaçlı nadide bir projeye başlayacağız. Ayrıca Mall of İstanbul’un yan parselinde yeni bir otel ve ofis projesini de projelendirme aşamasındayız.        


- Sizce önümüzdeki yıl sektörü etkileyecek konu başlıkları neler olacak? 

Tüketicinin Korunmasına İlişkin Kanun’la gelen düzenlemelerle üreticilerin mağduriyetinin önüne geçilecek. En önemli başlık ise kentsel dönüşüm. Sektörü etkileyecek bir başka başlık KDV oranları olacak. 2014’te yüzde 1 KDV’li projeler tercih edilmeye devam edecek. Yabancıya yapılan satışlar yine piyasaya nefes aldıracaktır. 


-  2014 yılında sektör büyüyecek mi? 

İnşaat sektörü ekonominin biraz önünde gidiyor. İlk 6 ayda yaklaşık yüzde 6.8’lik büyüme gerçekleşirken, 2013’ü yüzde 3.6 genel ekonomik büyümenin üzerinde aynı rakamlarla kapatırız diye düşünüyoruz. 2014’te ise ekonomide yüzde 4 büyüme beklentimiz devam ediyor. Sektörün de en azından GSYİH’nin üzerinde büyüyeceğini düşünüyoruz. 


2013’ÜN YILDIZI MARMARAY

-  Yıldızı parlayacak bölgeler var mı? 

Bu senenin yıldız ulaşım projesi, İstanbul için Marmaray’dır. 2014’te de Boğaziçi ve FSM köprüsü, TEM ve E-5’e yakın tüm konut projeleri ilgi uyandıracaktır. Ayrıca 3. Köprü çevresinin de İstanbul için yeni bir cazibe merkezi olabileceğini ön görüyoruz. 


Şenay Büyükköşdere/Akşam


Geri Dön