29 / 04 / 2024

Toyota hibrit araçlarında eski logosuna veda ediyor!

Toyota hibrit araçlarında eski logosuna veda ediyor!

Toyota logosu hibrit araçlar için yeniden düzenlediğini kaydetti. Marka, bundan sonra artık mavi rozet yerine logoda mavi renkler kullanacağını belirtti. İşte haberin detayları...



Elektrikli araçlar tüm dünyada artarken, Toyota daha değişik bir yaklaşım ile yolunda ilerliyor. Buna göre, marka hibrit modellerini ön plana çıkaran Japon şirket, bu konuda bazı değişiklikler uygulamaya karar verdiğini belirtti.

Hibrit araçlarda logosunu mavi çizgilerle donatan Toyota, artık standart logosunu kullanılacağı kaydedildi. Elektrik ve hibrit modellere ise rozet ekleyecek.


TOYOTA, HİBRİT VE ELEKTRİKLİ ARAÇLARINA YENİ ROZET EKLEYECEK

Toyota, hibrit araçlarında uzun süredir mavi il çevrili logo kullanıyordu. Bu otomobilleri ayrı şekilde gruplandırmak isteyen firma, artık rozetli bir değişikliğe gideceğini belirtti. Toyota’nın hibrit araçlarındaki logonun etrafında mavi çizgiler kalkacak ve mavi bir rozet geleceği duyuruldu.

gencgazete.net'de yer alan bilgilere göre; Bu senenin sonlarına doğru satışa çıkması beklenen 2024 Toyota Camry, yeni rozetle sunulan ilk model olacak. Bu, markanın 2009’dan bu yana hibrit teknolojisini simgeleyen ikonik logodan vazgeçtiği anlamına da geliyor.

Toyota’dan konu ile ilgili yapılan açıklamasında firmanın onlarca yeni elektrikli otomobil üzerinde çalıştığına dikkat çekti. Hibriti temsil eden mavi logonun kafa karışıklığı yaratabileceğini belirten sözcü, bZ4X SUV gibi modellerde maviyle kaplı logonun kullanılmayacağını kaydetti.

Toyota hibrit araçlarında eski logosuna veda ediyor!

Öte yandan markanın “Beyond Zero” (Sıfırın Ötesinde) markalanmasını kullanan ilk elektrikli araç bZ4X olacak. Bu modelin 2024 yılının başlarında satışa sunulması planlanıyor. Toyota’nın mevcut hibrit modelleri bir sonraki nesillerine kadar mavi logoyu kullanmaya devam edecek. Ancak Toyota, ürün yelpazesindeki elektrikli seçeneklerini genişlettikçe rozet sistemine geçiş yapacağını ifade edildi.

TOYOTA MOTORU NEREDE ÜRETİLİYOR? 

Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye A.Ş., Toyota'nın Avrupa'daki üretim tesislerinden biridir. Corolla ve Toyota C-HR modelini üreten Toyota Türkiye, Sakarya İli Arifiye İlçesinde kurulmuştur.

TOYOTA ÇOK TERCİH EDİLİYOR?

Toyota, piyasada, ulaşılabilir bir rakamı olan fiyat politikası ile senelerdir en çok satan markalar arasında bulunuyor.  Bu kapsamda,  Japon mühendisliğinin kusursuzluğunu uygun fiyat ile  tüketiciye sunan Toyota markası bu özelliği ile ülkemizde de oldukça tercih ediliyor. 

Toyota açıkladı! Toyota, aralık ayında da kampanyalara devam edecek...

Toyota, 580 bini aşkın aracını geri çağırdığını duyurdu...

Toyota, 580 bini aşkın aracını geri çağırdığını duyurdu...

Toyota açıkladı, Yeni Toyota C-HR'ın Türkiye üretimine başlandı


Geri Dön