15 / 05 / 2024

Toyota'dan dev yatırım! 5,3 milyar dolar...

Toyota'dan dev yatırım! 5,3 milyar dolar...

Toyota, elektrikli araçlara batarya üretmek için Amerika Birleşik Devletleri ve Japonya'ya yatırım yapmaya hazırlanıyor. Yatırımın büyük kısmının Japonya'da olacağı belirtiliyor. İşte detaylar...



DİZEL ARAÇLARIN DÖNEMİ KAPANIYOR!

Ayrıca bazı dünya ülkeleri mazotlu, yani dizel otomobillere karşı büyük bir savaş başlatmış durumda. Avrupa’dan tutun da Katar’a kadar pek çok ülkede dizel motorlu otomobillerin kullanımının yasaklanması için çalışmalar yapılmakta. Hatta bazı ülkeler dizel otomobillerin yasaklanacağı tarihi bile açıklamış durumda. Örneğin Avrupalı ülkelerin bir kısmı, 2040 yılıyla birlikte dizel araçların trafiğe çıkışını yasaklamak için hazırlık yaptıklarını duyurdu. Bu ülkeler elektrikli araçlara geçilmesi için kullanıcıları teşvik ediyor. Bu sayede çevreye verilen zararın azaltılması hedefleniyor.

TÜRKİYE'DE DE ELEKTRİKLİ OTOMOBİLLERE YATIRIM YAPILIYOR!

Türkiye'nin otomobili TOGG’un 2023 yılında satışa sunulmasıyla birlikte ülkemizde de elektrikli otomobil sayısında oldukça artış olacağı düşünülüyor. Togg'un ilk olarak C-SUV modeli kullanıcıların beğenisine sunulacak.  TOGG'un C-SUV modeli, üretime geçtiğinde Türkiye’nin ilk doğuştan elektrikli, sıfır emisyonlu ve akıllı otomobili olarak tarihe adını yazdıracak. Ayrıca aracın sınıfının en uzun aks mesafesi, en geniş iç hacmi, en iyi hızlanma performansı ve en düşük toplam sahip olma maliyeti gibi özellikleriyle de rakiplerinin önünde olacağı öngörülüyor.

Araba alacaklar dikkat! İkinci el oto piyasasında yeni gelişme!

Otoparklarda sorumluluk kime ait?

Türkiye'nin otomobili Togg'tan iki yeni anlaşma!

 

 


Geri Dön