16 / 05 / 2024

Toys R Us 106 mağazasını kapatıyor!

Toys R Us 106 mağazasını kapatıyor!

Oyuncak devi Toys R Us alıcı bulamadığından 106 mağazasını daha kapatma kararı aldı. Bu sebeple 3 bin kişinin daha işini kaybedeceği belirtiliyor.



 

Posta gazetesinde yer alan habere göre, Eylül ayında iflas başvurusunda bulunan ve 28 Şubat'ta kayyum atanan Toys R Us, İngiltere'deki tüm mağazalarını kapatma kararı verdi. 106 mağazanın daha kapatılmasıyla 3 bin personelin işsiz kalacağı belirtildi.

Toys R Us yaptığı açıklamada müşterilerin hediye kartı ve kuponları en kısa zamanda kullanması gerektiğini, istedikleri zaman geri çekeceklerini açıkladı.

28 ŞUBAT'TA KAYYUM ATANMIŞTI

Toys R Us'a uzun süredir devam eden mali sıkıntılar sebebiyle kayyum ataması yapılmıştı. Şirketin yönetimini yürütecek Simon Thomas konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Bu süreç şirket çalışanlarının çoğunluğunu etkileyecek. İşletmenin tüm kısımlarını satın alacak bir alıcı bulunması için her türlü gayreti göstereceğiz. Daha yeni, küçük ve interaktif mağazalarımız, 1980 ve 1990’lı yıllarda açılan eski depo görünümlü mağazalarımızdan daha iyi performans sergiliyordu” dedi.

MAPLIN'LE 6 BİN KİŞİ TEHLİKEDE

Geçtiğimiz günlerde Toys R Us'ın İngiltere kolu ve elektronik mağazaları zinciri Maplin'in de mali krizde olduğu açıklanmış toplam 6 bine yakın çalışanın işini kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya olduğu belirtilmişti.

EYLÜL AYINDA İFLAS KARARI ALMIŞTI

Toys "R" Us, geçen eylül ayında iflas başvurusunda bulunmasının ardından tüm mağazalarını açık tutmuş hatta personel alımı bile yapmıştı. Ancak işler iyi gitmedi, yılbaşı için de rakamlar beklentiyi karşılamayınca, 200 mağazanın daha kapatılması kararı alındı.

TÜRKİYE'DE DE MAĞAZALARI VARDI

Toys "R" Us bir dönem Türkiye'de de faaliyet göstermişti. 1996 yılında Türkiye pazarına giren ve 30'un üzerinde mağazaya ulaşan marka 2008'de ise kepenklerini kapatmıştı.


Geri Dön