29 / 04 / 2024

Trabzon Kaşüstü Dal-Çık projesinin inşaası yılbaşında başlayacak!

Trabzon Kaşüstü Dal-Çık projesinin inşaası yılbaşında başlayacak!

Trabzon Yomra Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu yaptığı açıklamada Kaşüstü’nde yapılması planlanan kavşağın projesinin Başbakan Binali Yıldırım tarafından onaylanarak dal-çık olarak değiştirildiğini ve sezon bitiminde yapımına başlanacağını ifade etti.





Trabzon Yomra Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu, yoğun bir trafik sıkışıklığının yaşandığı ve dal-çık mı yoksa üst geçit mi olarak yapılacağı tartışma konusu olan Kaşüstü kavşağı ile ilgili olarak İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun müjdeyi verdiğini belirterek "Burada köprülü kavşak ihalesini dal-çık olarak değiştirdik. Yapmış olduğumuz uzun çalışmalar neticesinde, Başbakanımız Binali Yıldırım da talimat verdi ve proje onaylandı. Sezon sonuna doğru çalışmalarına başlayacağız ve 2,5 3 ay gibi bir sürede de bitireceğiz. Buradaki trafik sıkışıklığını çözeceğiz.” dedi.


KAZIK SİSTEMİ İLE YAPILACAK

 

Sağıroğlu bazı mühendislerin kavşağın deniz seviyesinin altında olduğu için dal-çık projesinin uygun olmadığı yönündeki görüşlerinin sorulması üzerine bu konuların çözümü olduğunu ve gerekli araştırmaları yaptığını sözlerine ekleyerek “Hatay’da su denizi bizden 4 kat daha fazla olan yerde Karayolları o kavşağı gerçekleştirdi. Burada da bu sorun çözülür her hangi bir sıkıntısı olmaz. Yapılacak kavşakla ilgili bütün kesitleri aldım. Karayollarının çalıştığı proje firmasına çalışmasını yaptırdım ve sayın bakana takdim ettim. O da Sayın Başbakanımıza takdim etti. Projemiz çıktı. Yakın zamanda sezon bitiminde kazık sistemi ile beraber çalışmaya başlayacağız. Orada yağmış olduğumuz dal-çık sorunumuzu çözecek hem de görüntü kirliliği çevreye vermeyecektir.” şeklinde konuştu. 




Güne Bakış


Geri Dön