04 / 05 / 2024

Trabzon Kongre Merkezi projesi hayata geçiriliyor!

Trabzon Kongre Merkezi projesi hayata geçiriliyor!

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hacısalihoğlu, Trabzon Kongre Merkezi projesini hayata geçirme yolunda sona yaklaştıklarını belirterek, bu yatırım ile beraber aynı zamanda Kongre ve Tanıtım Ofisi de kurulacağını söyledi.



Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Trabzon Kongre Merkezi projesini hayata geçirme yolunda sona yaklaştıklarını belirterek, bu yatırım ile beraber aynı zamanda Kongre ve Tanıtım Ofisi de kurulacağını söyledi.


Yapılan çalışmalar sonucunda yurtdışından bir firma ile ön protokolün imzalandığını ifade eden Hacısalihoğlu, “70 bin metrekare inşaat alalına sahip projenin içerisinde 3 bin 500 kişilik kongre merkezi, 6 bin metrekare fuar alanı ve 250 odayı aşkın yatak kapasitesi bulunuyor. Kongre Merkezi’nin asıl amacı ilimizdeki otellerin dolmasını sağlamak” dedi.


Eko turizm için bölgeye yılda 500 bin turistin geldiğini, fakat bu rakamın yetersiz olduğunu kaydeden Hacısalihoğlu, orta vadede 3 milyon turist hedeflendiğini kaydetti. Hacısalihoğlu, bölgede daha fazla doğa, kırsal, dağ ve eko turizm destinasyonu üretilmesi gerektiğini dile getirdi.


Karadeniz ülkeleri için 7 ülke 7 kültür’ projesi Ayrıca, kruvaziyer turizmi çalışmalarının devam ettiğini kaydeden Hacısalihoğlu “Hedefimiz 7 ülke 7 kültür sloganı ile Karadeniz ülkeleri arasında kruvaziyer turizmini geliştirmek” şeklinde konuştu.


Dünya


Geri Dön