29 / 04 / 2024

Trabzon Meydan Parkı 2. etap düzenleme çalışmaları devam ediyor!

Trabzon Meydan Parkı 2. etap düzenleme çalışmaları devam ediyor!

Meydan Parkı'ndaki birinci etap düzenleme çalışmalarının ardından her yaştan insanın akınına uğrayan Meydan Parkı'nda, 2. etap düzenleme çalışmalarının tamamlanmasıyla sosyal alanlar daha da artmış olacak.




     Birinci etap düzenlemesi ile Trabzonluların büyük beğenisini kazanan Meydan Parkı'nda başlatılan ikinci etap düzenleme çalışmaları hızlı şekilde sürdürülüyor.


 6 bin 500 metrekarelik alanın 15 bin metrekareye çıkartıldığı birinci etap düzenleme çalışmalarının ardından her yaştan insanın akınına uğrayan Meydan Parkı'nda, 2. etap düzenleme çalışmalarının tamamlanmasıyla sosyal alanlar daha da artmış olacak. Düzenlemeyle birlikte şehrin önemli sembolleri arasında yer alan tarihi yapılar da öz görüntülerine kavuşacak.


  Meydan Parkı 2. etap düzenleme çalışmaları kapsamında Belediye eski binasına ek olarak yapılan yapılar ile tarihi İskenderpaşa Cami'ine ek olarak yapılan eklentiler yıkıldı ve kazı çalışmalarında önemli ölçüde mesafe katedildi. Bir bütün olarak düzenlenecek olan alan tamamlandığında tarihi caminin şadırvanlarına yürüyen merpenlerle inilecek, buram buram tarih kokan bölgede cafeteryalar halk hizmet verecek. Ayrıca Meydan Parkı'nın ilk etabından 2. etabına direkt geçiş sağlanacak. Böylece bir bütün olarak düzenlenecek olan 2. etap, Meydan Parkı'nın ilk etabı ile de bir bütünlük sağlamış olacak.


 Meydan Parkı 2. etap düzenleme çalışmalarının yapıldığı bölgenin tarihi bir bölge olduğuna dikkat çeken Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, "Bu nedenle çalışmalarımızı çok büyük bir titizlikle sürdürüyoruz. Meydan Parkı 2. etap çalışmalarının tamamlanmasıyla tarihi bir şehir olan Trabzon'umuzun sembolleri arasında yer alan tarihi yapılar öz görüntülerine kavuşacak. Bölgede Anıtlar Kurulu'nun onayladığı röleve proje restorasyon çalışmaları hayata geçirilecek. İnşallah Meydan Parkı 2. etap düzenleme çalışmasının tamamlanmasının ardından 3. etap düzenleme çalışmalarına başlanacak" diye konuştu.



Trabzon Belediyesi




Geri Dön