02 / 05 / 2024

Trabzon Of'ta o tapular iptal edildi!

Trabzon Of'ta o tapular iptal edildi!

Kadastro çalışmaları başlatılan Trabzon Of'ta yer alan  Bölümlü Köyü'nün bazı sakinlerinin hazineye kaydedilen arazilerine ait tapular iptal edildi...



Trabzon Of'ta kadastro çalışmalar başlatıldı. Çalışmalar kapsamında orman sınırına yakın yerleşim yerlerindeki tarım arazileri, orman statüsüne alınarak, hazineye kaydedildi. Of'a bağlı Bölümlü Köyü'nün bazı sakinlerinin hazineye kaydedilen arazilerine ait tapular iptal edildi. Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, ilçe sakinleri, yıllardır kullandıkları ağaçlıklı arazilerinin ’orman’ denilerek, ellerinden alındığını belirtip, bu duruma tepki gösterdi.

"Tapumuz gitti"

Yöre sakini Saniye Yazıcı, arazilerine yıllardır gözleri gibi baktıklarını söyledi. Yazıcı, "Arazilerimizde fidanlar vardı, koruduk ve kesmedik. Hem onları koruduk hem de tarlamızdan çay hasadı yaptık. Şimdi o ağaçlar büyüdü. ’Orman’ denilerek, arazimiz elimizden alındı. Tapumuz gitti. O araziler, eskiden beri bizimdi; ama tapumuzu aldılar"  dedi. 

Çalışma yasalara uygun

Trabzon Orman Bölge Müdürlüğü yetkilileri ise yaptıkları çalışmanın yasalara uygun olduğunu ifade etti. Yetkililer, kararlara itiraz edenlerin, yargıya başvurması gerektiğini söyledi.


Geri Dön