29 / 04 / 2024

Trabzon Pazarkapı kentsel dönüşüm projesinde sona gelindi!

Trabzon Pazarkapı kentsel dönüşüm projesinde sona gelindi!

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, TOKİ ve Kültür Turizm Bakanlığı'nın yaptığı protokol ile Pazarkapı Kentsel Dönüşüm Projesine ek olarak dönüşüme tabi tutulacak alanda kamulaştırma çalışmaları sürüyor.




Yaklaşık 10 bin metre kare alanda yapılacak kamulaştırmalarla hem Pazarkapı Kentsel Dönüşüm Projesi sahile kadar genişletilerek ulastırılacak hem de Ortahisar Kentsel Yenileme Projesi'ne de bir bölümünden başlanarak tanh ve kültür kenti Trabzon'un önemli tarihi mekanlarından olan bu alanlar aslına kavuşturulacak. 


Pazarkapı Şenol Güneş Caddesi Devlet Sahilyolu Caddesi, 8 Direkli Hamam Sokak ile Kalkanoğlu Caddesi arasındaki alanda bulunan 41 boanın yıkılarak dönüşüme tabi tutulacağı ilave kentsel dönüşüm alanında yapılan görüşmeler sonucu anlaşma sağlanan hak sahiplerine yaklaşık 3 milyon TL ödeme yapılacak. İlave alanda kamulaştırmalar sürerken, anlaşma sağlanamayan parsellerde ise mahkeme sürea devam ediyor Konuyla ilgili bilgi veren Büyüksehır Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Pazarkapı Kentsel Dönüşüm Projesi ne ek olarak yapılan ve aynı zamanda Ortahisar Kentsel Yenileme Projesi'ne de br bölümünden basladıklannı kaydetti. Pazarkapı bölgesindeki tarihi bina ve miraslan içeren SİT alanı bir bölge olduğuna vurgu yapan Başkan Gümrükçüoğlu, "Bilindiği giıi 2 milyon Iralık masrafla İstanbul Büyüksehir Belediyesinin kumlusu olan BlMTAŞ'a koruma amaçlı imar planını yaptım istik. Koruma amaçlı imar planı sadece oraya değil güneyde lokale Camisinden bütün Pazarkapı bölgesini de içine alacak sekide sahile kadar ulaşıyordu. Bu nedenle burada Koruma Amaçlı İmar Planına ve SİT Alan olmasına uyan bir biçimde kentsel dönüşümünün yapılması söz konusudur Bu özelliğinden ötürü Kütür ve Turizm Bakanlığımızla,  TOKİ  ile Maliye Bakanlığı ve MiB Emlak Genel Müdürlüğü ile birlikte çalışmalar yaparak, söz konusu alanda kentsel dönüşüm calısmasının başlamasını sağladık" dedi .



Posta Karadeniz


Geri Dön