29 / 07 / 2024

Trabzon şehir terminali büyüyecek mi?

Trabzon şehir terminali büyüyecek mi?

Şehrin her geçen gün büyümesine rağmen Trabzon Terminali'nde genişletme ya da yenileme çalışmaları yapılmamasını ilgililerle konuştuk


SENTEZ MEKANİK 10. YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI!


ŞEHRİN her geçen gün büyümesine rağmen Trabzon Terminali'nde genişletme ya da yenileme çalışmaları yapılmaması konusunda ve günlük rutin içerisindeki çıkmazları hakkında konunun ilgilileriyle konuştuk. Terminalin son hali ve geleceği hakkında ilgililerden görüş ve bilgiler edindik. 

Türkiye Otobüsçüler Federasyonu (TOFED) Derneği yetkilileri konu ile ilgili olarak, on gün önce Trabzon Büyükşehir Belediyesi yetkililerine dilekçe ile başvuruda bulunduklarını belirterek, "Sorunlarla ilgili 7-8 tane ana başlık söyleyebiliriz. Bunlar öncelikli olarak temizlik, güvenlik, fiber altyapı eksikliğidir. Bütün firmalar internet üzerinden çalıştığı için internet sorunumuz var. Zaten otogar taşınacağı için biz belirli bir iyileştirme istiyoruz. Otogarın çevre görüntüsü çok kötü haldedir. Bu sorunlar çok fazla para harcanmayacak konulardır. Belediyenin bu otogarı nereye taşıyacağı bilinmiyor. Akyazı Stadı yapımı bittikten sonra oraya taşınacağı söyleniyor. 

Fakat net bir şey yok. istenilen şey esnaf ve yönetici olarak, en azından birkaç sene daha buradaysak ki öyle gözüküyor, altyapıdaki sorunların çözülmesidir." şeklinde konuştu. 

TOFED Derneği yetkilisi, en önemli sorunun otopark olduğunu belirterek, "Güvenlik olmadığı için civardakiler rahatça arabasını bırakıp gidebiliyor. Giriş-çıkış belli değil her şeyden önemlisi. Gece burada güvenli bir ortam yok. Otogarın şehrin içinde olması yolcuları dahi rahatsız ediyor. Biz TOFED olarak yaklaşık 10 gün önce belediyeye dilekçe yazdık. 

Belediye yetkilileri, belli bir süre sonra dilekçemizi dikkate alacaklarını söyledi. Biz de dilekçenin sonucunu bekliyoruz." dedi. 


"TRABZON'A YAKIŞAN BİR OTOGAR İSTİYORUZ"

Terminalde Firma Yöneticisi olduğunu belirten Kenan Akyüz, havalimanının görsel bir güzelliğe kavuştuğunu fakat aynı durumun otogarları için geçerli olmadığını belirterek, "Biz de Trabzon'a yakışan bir otogar olsun istiyoruz. Belediyenin bizi Akyazı'ya alacağı konuşuluyor, fakat kesin bir şey yok. En basiti otogarın dış cephesinin boyanması gerek. Kapılar doğru düzgün çalışmıyor. 

kendileri açısından büyük sorun olduğunu söyledi, ördek, "Otogar çevre yolu üzerinde olsaydı daha güzel olurdu. 

Tam şehrin ortasında ^ otogar V olmaz. Mefg sela Çorum Otogan'nı çevre yoluna aldılar. Bu çok güzel bir örnektir." dedi. 

Yolculardan yeni mezun ve işsiz olduğunu belirten Maden Mühendisi Mustafa Öztürk ise konuyla ilgili yönelttiğimiz sorulara, "Senelerdir Trabzon'da yaşıyorum. Ben de otogarın çektiği sıkıntıları görebiliyorum. 

Şoförlerin otogara girerken giriş ve gerçi. Ki biz işletme kısmı ile ilgileniyoruz işin. Kesinleşmiş bir bilgi olsa konuşuruz yine ama öyle bir durum şu an için gözükmüyor. İmar planı kapsamında bir çalışma yürütülüyor, bu kapsamda değerlendirilmiş olabilir."


"BİZE GENEL BİR BAŞVURU YAPILMADI"

Bali, terminalle ilgili TOFED' in 10 gün önce yaptığı dilekçeli başvurusuyla ilgili olarak, "Terminalle ilgili istelderini bazı arkadaşlar gelip bildirdiler, tanıdığımız arkadaşlar. Terminal içerisindeki bir dernek bize başvuruda bulundu bu konuda. 

Ancak bu Sezon yakında açılacak, tatiller, bayramlar yaklaşıyor. 

Otopark konusunda ciddi sıkıntılar var. Etrafta çalışan insanlar rahatça arabasını otoparka koyup, iki gün araçlarını aramadan bırakıp gidebiliyor." diye konuştu. 


"ÇEVRE YOLU ÜZERİNDE OLSA DAHA GÜZEL OLURDU"

Adanalı bir firmada şoförlük yaptığını belirten Hataylı Hasan Ördek, konuya binaen, otogarın giriş ve çıkışının çok kalabalık ve dar olduğunu belirterek, bu durumun ması yüzünden zorlanmalarını yolcu olarak biz de görebiliyoruz. Otogar şehre artık küçük geliyor." şeklinde cevap verdi. 


"RUTİN İŞLERİ HER SENE BİZ YAPIYORUZ"

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanı Osman Gökhan Bali, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, terminalin Akyazı'ya alınmasıyla ilgili şimdilik bir çalışma olmadığını belirterek şunları söyledi; "Kesin bir tarih yok, daha çok söylentidir bu. İmar Daire Başkanlığı konuyla ilgili daha sahi bilgi verebilir genel bir başvuru değil. Genel bir görüşmeydi bu sadece. Kendilerine de aynı şeyleri söyledik, taşınır mı taşınmaz mı bilinmez. İyileştirmeyle ilgili ise şu andaki mevcut terminalin ufak tefek işleri var. Her sene yapılan rutin işleri vardır; boyasıdır, tadilattır yapıyoruz bunları biz. Bunlarla ilgili Terminal Müdürlüğü'ne bakan arkadaşımız zaten istişare halinde. Kamera sisteminde sıkıntılar vardı, o sıkıntılar düzeltildi. Emniyetle ilgili sıkıntılar vardı, Emniyet Müdürlüğü'ne aktarıldı sorun; ilgili müdürlük gerekli şeyleri sağlıyor." dedi. Kendilerine otoparkla ilgili bir istek de geldiğini belirten Bali, "Bu çalışma da yerinde incelenmek kaydıyla ele alınacak. Geri kalan ise ufak tefek boya, tadilat işleridir, ancak bunlar yapılabilir." şeklinde açıklamalarda bulundu. 


Karadeniz'den Günebakış


Geri Dön