28 / 04 / 2024

Trabzon 'Tema Park' ile yeni cazibe merkezine kavuşacak!

Trabzon 'Tema Park' ile yeni cazibe merkezine kavuşacak!

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu yaptığı açıklamada Trabzon'da "Tema Park" kurulması çalışmalarına başlandığını açıkladı.



Trabzon'da turizmin çeşitlendirilmesi ve yeni cazibe merkezi oluşturulması için "Tema Park" kurulması çalışmalar başladı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu, söz konusu çalışmalar kapsamında TTSO'da gerçekleştirilen toplantıda, ABD'de tema parklarla ilgili incelemelerde bulunan iş adamlarıyla görüştü.

Hacısalihoğlu, toplantıda gerçekleştirdiği konuşmada, Trabzon'da içinde çeşitli aktivitelerin bulunduğu tema park kurulması için fizibilite yapılması için çalışma grubu oluşturduklarını belirtti.

İş adamlarıyla Kasım ayı içerisinde ABD'ye gerçekleştirdikleri çalışma ziyaretinde, alanında dünyanın en büyük fuarı olan Orlando kentindeki Uluslararası Eğlence Parkları ve Cazibe Merkezleri Fuarı'nı ziyaret ettiklerini dile getiren Hacısalihoğlu, şu şekilde devam etti:

"Burada özellikle tema parklar konusunda sektörün geldiği seviyeyi gördük. Çok geniş bir segmentte insanlara çeşitli aktiviteler sunulduğunu gözlemledik. Trabzon'da tüm bölgenin yeni çekim merkezi olabilecek bir 'Tema Park' kurmak üzere görüşmelerde bulunduk. ABD'ye gelen iş adamlarımızla bir araya gelerek hem yaptığımız temasları değerlendirdik hem de görüşlerini aldık."

Hacısalihoğlu, tüm iş adamlarının Trabzon'da bir tema park kurulması amacıyla fikir birliği içinde olduğunu tespit ettiklerini de belirterek, "Trabzon'da bölgenin yeni cazibe merkezi olabilecek Tema Park kurulması için çalışma grubu oluşturuldu. Bu çalışma grubu, parkla ilgili fizibilite incelemelerini yapacak, rapor hazırlayacak. Ayrıca önümüzdeki günlerde bu toplantıları genişleterek devam ettireceğiz." dedi.

Yapılan toplantıda, ayrıca iş adamlarına Orlando Walt Disney World Resort, Sochi Park ve Antalya Land Of Legends gibi tematik parkların sunumları da gerçekleştirildi.


Geri Dön