28 / 04 / 2024

Trabzon yeni imar planı ile ele alınacak!

Trabzon yeni imar planı ile ele alınacak!

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu yeni dönemde Trabzon'un bütünü için yeni imar planının ele alınacağını kaydederek yapılacak çalışma ile tüm ilde imar bütünlüğünün sağlanacağını söyledi



Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu yeni dönemde Trabzon'un bütünü için yeni imar planının ele alınacağını kaydederek yapılacak çalışma ile tüm ilde imar bütünlüğünün sağlanacağını ve şehrin doğal güzelliğini bozan çirkin yapılaşmanın önüne geçileceğini söyledi. Gümrükçüoğlu, ayrıca inşa edilecek yeni binaların zemin etütlerinin iyi bir şekilde yapılmasını da çok önemsediğini kaydetti. 


Jeoloji Mühendisleri Başkanı Semih Peker ve yönetim kurulu üyeleri Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'na "hayırlı olsun" ziyaretinde bulundu. 

Belediyede bulunmaktan mutluluk duyduğunu ifadeden Peker," Saym Başkanımın beş yıl daha Trabzon'un hizmetinde olacağından büyük mutluluk duyduk. Birinci döneminde yaptığı başarılı çalışmaları ikinci döneminde de devam ettireceği inancındayız. 


Trabzon'un büyükşehir olması ile hizmetin daha güçlü bir şekilde tüm il sathına yayılacak olması çok önemli bir gelişme. Trabzon il sınırları içerisinde yaşayan tüm vatandaşlarımız büyükşehrin imkanlarından yararlanabilecektir" ifadelerini kullandı. 


SAĞLAM YAPILAR İÇİN SONDAJ YAPILMASI ÖNEMLİ 

Trabzon'un coğrafi konumu itibari üe sel ve su baskınlarının sıkça yaşandığı etütleri muhakkak yapılmalıdır. İnşaat öncesi zemin raporları hazırlanırken sondaj çalışmalarının yapılması sağlam yapıların oluşturulması için önem arz etmektedir. Büyükşehirle birlikte bu hususların daha çok dikkate alınacağını umuyoruz" ifadelerini kullandı. 


TRABZON'UN BÜTÜNÜ İÇİN YENİ İMAR PLANI ELE ALINACAK 

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan bir bölge olduğuna vurgu yapan Peker, "Bu yüzden yeni dönemde dere ıslahlarının en kısa zamanda yapılarak önlemler alınmalıdır. Burada önemli olan dere ıslahlarında kale gibi dik duvarların yapılarak doğal yapının bozulmamasıdır. 


Ayrıca imar alanı içerisinde zemin Gümrükçüoğlu ise, "Yeni dönemle birlikte Trabzon bütünü için yeni imar planı ele alınacaktır. Yapılacak çalışma ile tüm ilde imar bütünlüğü sağlanacak ve şehrimizin doğal güzelliğini bozan çirkin yapılaşmanın önüne geçilecek. Ayrıca Sayın Başkanımızın da ifade ettiği gibi bende bir jeoloji mühendisi meslektaşları olarak binaların yapımında zemin etütlerinin iyi bir şekilde yapılmasını çok önemsiyorum. O bakımdan Büyükşehir de bu konuya ayrı bir hassasiyet göstereceğimizi belirtmek isterim. Sivil toplum örgütlerimizin kentle ilgili önerileri bizleri oldukça memnun ediyor. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada şehri hep birlikte yönetecek ve daha güzel bir Trabzon için elimizden gelen gayreti göstereceğiz" şeklinde, konuştu. 



Geri Dön