22 / 07 / 2024

Trabzon Yomra’daki sahil tesisleri yıkılıyor!

Trabzon Yomra’daki sahil tesisleri yıkılıyor!

Trabzon’un Yomra ilçe sahilinde deniz kenarına kurulan ve insanların ihtiyacına koşan sahil tesislerinin yıkımı başladı. Yıkım, Trabzon Valiliği tarafından gerçekleştirilecek.




Trabzon Valiliği, Yomra ilçe sahilinde deniz kenarına kurulan ve insanların ihtiyacına koşan sahil tesislerini yıkmaya başladı. Yıkımda 32 kişilik polis kuvvet ve 17 kişilik zabıta ekipleri görev aldı.


Yomra sahilinin böyle dinlenme yerlerine ihtiyacı olduğunu savunan vatandaşlar yıkıma tepki gösterdi. Yomra Esnaf Kooperatif Başkanı Asım Atakul, “Yomralılar bu tesislerde rahatlıyor yaz aylarında sahil kenarında serinliyordu. Esnafta buna paralel olarak boğazından helal lokma geçiriyordu. Buralar neden yıkılıyor Yomralılar insan değil mi? Neden bizim diğer ilçeler gibi güzel bir sahilimiz yok? Neden Yomra’da sahil yok.” açıklamalarında bulundu.


Atakul, sözlerine şu şekilde devam etti: “Bur çay bahçeleri Yomra’daki halkın ihtiyacı için yapıldı. Vatandaş buraya başka yer olmadığı için ihtiyaçtan gelip oturuyorlar esnaf para kazanıyor, vatandaş keyif alıyor. Esnaf vergisini veriyor buradan sonuçta devlette kazanıyor. En önemlisi halk burada akşamları bir sosyal mekân bulabiliyordu. Burayı yıkmak halkı sokağa dökmektir. Bayram arifesinde böyle bir yıkıma kalkışılması, insanların işinden edilmesi intihardır. Bu huzur bozmaktır. Bu huzuru bozmakta halktan kaynaklanmıyor. Bu tamamen baştaki insanlardan kaynaklanıyor. Buradaki binaların hepsi vergisini veriyor. Yomra’da başka mekân yok. Bu insanlar nereye gidecek. 2 yıldır nefes aldığımız bir sahilimiz vardı o da elimizden alındı. Yomra sosyal yönden çok geri kalmış durumda vatandaşın rahatlığını düşünen yok. Huzurlu bir ortamın huzurunu bozuyorlar. Sezon ortasında vatandaşların gergin bir hava yaratılıyor polisle vatandaş durduk yere karşı karşıya getiriliyor. Daha başka problemler varken bu gibi işlerle uğraşmanın bir anlamı yok. Burada rant bile yok burada ekmek davası var. İnsanların emeği iki dudağın arasında.”



Günebakış Gazetesi


Geri Dön