04 / 05 / 2024

Trabzon Yomra'nın imar planı hazırlanıyor!

Trabzon Yomra'nın imar planı hazırlanıyor!

Trabzon Yomra Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu, "Görevimi bitirdiğimde geriye koskoca bir kent bırakacağım. Bunu ekibimle birlikte başaracağız" dedi.



Trabzon'un Yomra Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu, Yomra'nın gelişim sürecini son nokta'ya anlattı. Yomra'da yapılıp biten, yapılma aşamasında olan birçok çalışma hakkında bilgi veren Başkan Sağıroğlu, görev süresi boyunca Yomra'yı büyüteceklerini ifade ederek, "Görev süremiz bittiğinde, geride tüm mahalleriyle bütünleşmiş bir "kent" bırakacağım. Geçmişte izimiz var, geleceğe sözümüz var. Biz söylersek yaparız. Bizi izlemeye devam edin. Merak etmeyin" dedi. İşte Sağıroğlu'nun o açıklamaları: 


İYİ YOLDA GİDİYORUZ 


Yomra olarak diğer ilçelerimizin gerek altyapı, gerek gelişim, gerek inşaat sektöründe, gerekse yollar itibari ilerisindeyiz. İyi yolda gidiyoruz. Mega projelerimizin bir yandan olumlu kararları çıkarken, bir yandan da devam ediyor. Bunları kısaca değerlendirmek gerekirse, kısa zaman önce basınla paylaştığımız 650 dönümlük bir dolgu alanının olur kararlarını çıkardık. Şu anda imar planını hazırlıyoruz. Yakın zamanda Sayın Bakanımız Süleyman Soylu ve Sayın milletvekillerimizle bir araya gelip nihai kararı vererek, halkımızın her türlü ihtiyacını karşılayacak özellikle bölgemizdeki, ilimizdeki turizm hareketinin büyük bölümünün ilçemizde olması neticesi ile Dubai modellerine ağırlık verecek bir proje ortaya çıkaracağız. 


BAKANLAR KURULU'NDAN... 


İmar planını Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan onaylattıktan sonra hızlı bir şekilde dolgu aşamasına geçeceğiz. Bunun yanında, eski Yomra diye adlandırdığımız eski Oymalı Caddesi'nin olduğu yerde 1930'lu yıllarda yapılan ve deprem dayanıklılık riski tamamen ortadan kalkmış eski binaları  TOKİ  Başkanlığı ile beraber hazırlamış olduğumuz proje kapsamında kentsel dönüşümüz hayata geçmiştir. Yaklaşık yüzde 60'ının hak sahiplerine ödeme yapılmıştır. Hızlı bir şekilde devam ediyor. Anlaşamadığımız vatandaşlarımızla ilgili de Bakanlar Kurulu ndan aldığımız 'Acele Kamulaştırma' kapsamında çalışmalarımız devam ediyor. İhale aşamasına geldik. 


VATANDAŞIMIZI ÇAMURDAN... 


Diğer taraftan Büyükşehir olmamız hasabiyle beraber Yomra'nın büyükşehir ağı 25 mahalleden oluşmaktadır. Burada da hiçbir belediyede olmayan 25 mahallenin 25'inin yolları da ana artaller itibari ile yüzde 80 seviyesine ulaştık. Bu yıl yaptığımız yeni beton ihalesi yaptık ve Ortahisar Belediye'mizden aldığımız 10 bin ton asfalt aldık. Oı tahisar Belediye Başkanımız Sayın Av. Ahmet Metin Genç'e de teşekkür ediyorum. Yapmış olduğumuz asfalt protokolü ile bu yılın sonuna kadar vatandaşımızın ayağını tamamen çamurdan kurtaracağız.


3 BİN 200 KİŞİLİK DEV YURT 


Bir diğer çalışmamız sizin de bildiğiniz gibi KYK Genel Müdürlüğü nce Sayın Süleyman Soylu'nun destekleriyle birlikte hastane bölgemizde belediyemize ait 40 dönümlük bir arazi tahsis etmek süre tiyle 3 bin 200 kişilik sosyal donatı alanını KYK yurdu hazırlıyoruz. Yomra'da 3 bin 200 öğrencinin buluşması demek 32 bin yerleşik nüfustan daha hareketlidir. Yomra'ya baktığımız zaman eğitimde markayız, yurtlarda markayız, sağlıkta markayız, sanatta markayız, sporda markayız. Çok şükür profesyonel ligde takımımız var. 


GOLFE TURİSTLER SICAK BAKIYOR 


Trabzon ilinin turizm hareketinden bahsettim. Turizm hareketinin yüzde 60"ı da Yomra ilçesinde gerçekleşiyor. Gelen turistlerimizi analiz edince çoğunluk Arap ve Dubai bölgesi. Ben kendileri ile yaptığım görüşmede golf e turistlerin sıcak baktığını gördüm. Kanı uoyunda kısmen bizi zengin sporu olarak eleştirseler de golf oynamak için bölgeye gelecek turistlerin bırakacakları dövizlere baksınlar. Diğer taraflara bakmasınlar. 


TARLADA ALIN TERİMİZ VAR 


Tarlada izi olmayan bir çiftçinin eğer tarlada çalışmamışsa harmanda mahsulü olmaz. Ama eğer tarlada çalışmışsa harmanda da o mahsulü ile beraber yüzü ak olur. Biz başladığımız günden beri hep tarlada izimiz, alın terimiz, gayretimiz, emeğimiz vardır. Biz Yomra Belediyesi olarak makamda oturup, duran makamda yöneten anlayışa karşıyız. Biz yerinden yöneten, hizmetin yanında çalışanlarla hizmet veririz. 


TRABZON ANKARA'DA SAHİPSİZ DEĞİL 


Sayın Bakaııunız Süleyman Soylu ve Milletvekillerimiz Muhammet Balta, Adnan Günnar, Ayşe Sula Köseoğlu ve Salih Cora'yla beraber müthiş bir birliktelik oluşturdu. Kendilerine teşekkür ediyorum. Sayın Bakan bölge için çok önemli bir şahsiyet ve kazanım. Çok da çalışıyor. Ekibi ile beraber de işi çok iyi organize ediyor. Kimse Trabzon için Ankara'da 'Sahipsiz. Çözüm bulamıyoruz' diyemez. Her talebimize çözüm bulmak için ellerinden gelen gayreti gösterip yakından da takip ediyorlar. 




Karadeniz'de Son Nokta


Geri Dön