27 / 04 / 2024

Trabzon’da bahçeli konut satılacak!

Trabzon’da bahçeli konut satılacak!

Trabzon ili, Ortahisar ilçesinde bahçeli kargir konut satışı yapılacak. Açık artırma usulüyle satılacak konut için 5 Aralık’ta ihale düzenlenecek.



Trabzon ili, Ortahisar ilçesine bağlı Karadeniz Sosyal Güvenlik Merkezi tarafından bir adet bahçeli kargir konutun satılacağı öğrenildi. 1 Nolu Erdoğdu Mahallesi’nde yer alan konutun büyüklüğünün 122 metrekare, ada numarasının 1240 ve parsel numarasının ise 196 olduğu açıklandı.

Topografik olarak eğimsiz bir arazi yapısına sahip olan konutun geometrik olarak da amorf formda olduğu açıklandı. Söz konusu konut için 5 Aralık 2023 Salı günü saat 10.00’da açık artırma usulü ile ihale düzenlenecek.

Trabzon’da bahçeli konut satılacak!

İLAN DETAYLARI

Bahsi geçen konut için 150 bin TL karşılığında teminat mektubu alınması gerektiği ve muhammen bedelinin ise 2 milyon TL olduğu belirtildi.

Öte yandan, resmi İhale pulu, damga vergisi, yüzde 20 oranındaki KDV, tapu alım-satım harcı ve masraflarının tümünün, tellaliye resmi ve gayrimenkul satış masraflarının alıcıya ait olduğu duyuruldu.

  GAYRİMENKULÜN AÇIK ARTIRMA SÜRETİYLE SATIŞ İLANI                                                    

TAPU KAYDI : Trabzon İli, Ortahisar İlçesi, 1 Nolu Erdoğdu Mahallesi 1240 ada, 196 parselde kayıtlı bahçeli kargir ev vasfındaki taşınmazın terk sonrası kalan 122 m2 nin tam hissesi.
İMAR DURUMU : Ortahisar Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü arşivinde yapılan incelemelerde, parselin 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planına göre; bitişik nizam, 3 kat, kask; 1.20 imar şartlarında kaldığı öğrenilmiştir. Değerlemesi istenilen parselin yaklaşık olarak güney yönden 33 m2 terkinin olduğu tespit edilmiştir.
ÖNEMLİ ÖZELLİKLERİ : Satışına karar verilen taşımaz ‘’Bahçeli Kargir Ev’’ vasıflı taşınmazdır. Topografik olarak eğimsiz bir arazi yapısına sahip olup geometrik olarak amorf formdadır. Kadastro paftasına göre güney cepheden imar yoluna yaklaşık 10 m mesafeli ve diğer cephelerden komşu parsellere cepheli vaziyettedir. Taşınmazın toprak yapısı taşlı kayalıklı olup, yol kotu seviyesinin üstündedir. Taşınmazın mahalinde yapılan incelemeler neticesinde parsel üzerinde atıl vaziyette, inşaat ömrünü tamamlamış, yaklaşık 40 m2 zemin katı olan yapı bulunmaktadır. Yapının iç hacmi görülememiştir. Yapının çatışının ve duvarlarının yıkılma aşamasında olduğu gözlemlenmiştir. Taşınmaza ulaşım yaz ve kış aylarında binek araçlar ile sağlanmaktadır. Taşınmazın elektrik alt ve sulama alt yapısı bulunmakta olup sulaması şehir içi hatlar ile sağlanmaktadır. Taşınmazın parsel sınırları belirgin olmayıp herhangi bir peyzaj uygulaması yapılmamıştır. Taşınmazın çevresinde değerlemesi istenen parsel benzeri arsalar çok az miktarda bulunmakta olup, üzerlerinde genellikle 1-2 katlı müstakil yapılar bulunmaktadır.

Trabzon’da bahçeli konut satılacak!
MUAMMEN BEDELİ : 2.000.000,00-TL dir.
SATIŞ ŞARTLARI : 
1- Taşınmazın birinci satışı 05.12.2023 tarihinde saat: 10.00 ile 10.10 arasında Yenicuma Mah. Yenicuma Cad. No:78 adresinde bulunan Trabzon Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü Karadeniz Sosyal Güvenlik Merkezi, -1. kat (bodrum kat) Konferans Salonunda açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırma tayin edilen zamanda gayrimenkul üç defa bağırıldıktan sonra teklif edilen en yüksek bedel rayiç bedelin %75 ’i + takip masraflarını ve varsa rüçhanlı alacakların miktarını geçmesi şartıyla en çok arttırana ihale edilir. Arttırılan bedel bu miktarı bulamazsa en çok arttırılan taahhüdü baki kalmak kaydıyla 12.12.2023 tarihinde saat 10.00 ile 10.10 aynı yerde ikinci arttırma yapılacaktır. İkinci arttırmada rayiç bedelinin %50 ’si + takip masrafları ve varsa rüçhanlı alacaklarının miktarını geçmesi şartıyla en çok arttırana ihale olunur. Ancak; birinci arttırmada istekli çıkmaz veya pey sürülmezse ikinci arttırmada 6183 sayılı Kanunun 94. maddesi gereğince birinci arttırmadaki şartlar aranacaktır.
2- Arttırmaya iştirak edenlerin gayrimenkulün arttırmaya esas rayiç bedelinin %7,5’u olan taşınmaz için 150.000,00-TL pey akçesine 6183 sayılı Kanunun 10.  Maddesinde 1.  ile 4.  fıkrasında belirtilen şekilde nakden, süresiz kesin banka teminat mektubu, hazine tahvil ve bonosu Hükümetçe belli edilecek Milli Esham ve Tahvilat alarak Merkezimize satış saatinden önce vermeleri zorunludur.
3- Satış peşin para ile yapılır.  Alıcının talebine binaen 10 günü geçmemek üzere mehil verilebilir.
4- Resmi İhale pulu, Damga vergisi, KDV (%20), Tapu alım-satım harcı ve masraflarının tamamı, tellaliye resmi ve gayrimenkul satış masrafları alıcıya aittir.
5- Taşınmazın aynından doğan birikmiş vergiler ihale bedelinden ödenecektir.
6- Pey, ipotekli alacak   göz önüne alınmadan sürülür. Ancak; gayrimenkul rehni süretiyle sağlanmış muaccel borçlar alıcıya devredilmez, satış bedelinden tercihen ödenir. Muaccel olup alıcıya intikal eden rehinli borçlar ihale bedelinden tenzil edilerek alıcı uhdesinde bırakılır. Bakiyesi kendisinden tahsil olunur.
7- İpotek sahibi alacaklılar ile diğer ilgililerin ve irtifak hakkı sahiplerinin bu gayrimenkul üzerindeki hakları hususi ile faiz   ve masrafa dair iddiaların dayanağı belgeler 15 gün içerisinde Merkezimiz   Satış Servisine bildirilmeleri lazımdır. Aksi takdirde hakları tapu sicili ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaklardır.
8- Gayrimenkul kendisine ihale olunan kimse ihale bedelini hemen veya süre verilerse verilen süre içerisinde ödemekle yükümlü aksi takdirde ihale kararı fesh edilir ve gayrimenkul satış komisyonunca 7 gün süre ile arttırmaya çıkarılır.  Bu arttırmada ilgililere herhangi bir tebliğ yapılmaz, yalnız ilanla yetinilir. Gayrimenkul en çok arttırana ihale edilir. Birinci kez ihale yapılan kimse iki ihale arasındaki farktan ve diğer zararlardan mesul olup, ihale farkı ve geçen günlerin faizi ayrıca hükme hacet kalkmaksızın teminattan mahsubu yapıldıktan sonra bakiyesi 6183 Sayılı Amme Alacaklarının Tahsili Usulü Hakkında Kanun Hükmüne göre Sigorta İl Müdürlüğünce tahsil olunur.                                               
 9- Şartname ilan tarihinden itibaren herkesin görebileceği Karadeniz Sosyal Güvenlik Merkezi Satış Servisinde açık olup masrafı verildiğinde bir örneği gönderilir.
10- Satışa iştirak edeceklerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2014 / 23838 dosya numarası ile Merkezimiz   Satış Servisine başvurmaları ilan olunur.
11- Satışına karar verilen gayri menkullerin üzerinde bulunan alacaklıların tapu kaydından adresleri belli olmadığından ilgililere satış ilanı tebliğ yerine geçmektedir.

Bakan Yardımcısı Gürgen’den depremde yerle bir olan Malatya çarşısına ziyaret!

Konut satışı yapacaklar dikkat! Para nasıl alınır? İşte tek tek bilinmesi gereken püf noktalar...

Donald Trump’ın oğlu Donald Trump Jr, emlak dolandırıcılığı nedeniyle ikinci kez hakim karşısında!

Geri Dön