Kent Haberleri

Trafik cezası olanlar dikkat! Cezalar konusunda flaş bir gelişme yaşandı! Son tarih belli oldu!

​​​​​​​Trafik cezaları silinecek mi sorusunun cevabı araştırılan konular arasında yer alırken, hafta başında yapılan Kabine Toplantısı sonrası yeni borç yapılandırma paketinin ayrıntıları kesinleşti. Peki, trafik cezaları silinecek mi, trafik cezalarına af geldi mi? İşte merak edilenler... AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş Borç yapılandırması düzenlemesinde yararlanmak isteyen kişilerin 30 Nisan 2023’e kadar başvuruda bulunabileceklerini belirtti

Trafik cezaları silinecek mi, trafik cezalarına af geldi mi veya var mı sorularının yanıtları araştırılan konular arasında yer alırken, vergi daireleri, SGK, gümrük müdürlükleri, il özel idareleriyle beraber kamu kurum ve kuruluşlara olan borçların cezaları kaldırıldı. AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş Borç yapılandırması düzenlemesinde yararlanmak isteyen kişilerin 30 Nisan 2023’e kadar başvuruda bulunabileceklerini belirtti. Yaşanan bu gelişmenin ardından 2 bin TL’nin altındaki borçlar silinirken tüm dikkatler trafik cezaları üstünde toplandı.

TRAFİK CEZALARI SİLİNDİ Mİ?

Borç yapılandırması doğrultusunda 2 bin liranın altında bulunan vergi ve cezalar silinecek ve böylece, 31 Aralık 2022öncesinde kesilen trafik cezaları da silinmiş olacak.

Fakat 4 çeşit trafik cezası bulunan ve bunların toplamı 2.500 TL'yi aşması halinde hiçbir borç silinmeyecek ama trafik cezası toplamı 2 bin liranın altında olması halinde bu borçlar silinecek.

İşte detaylar...

 

2023 TRAFİK CEZALARI BELLİ OLDU

Trafikte kuralları ihlal ettiği belirlenen sürücülere ceza kesilirken, hız sınırını aşan, alkollü araç kullanan, emniyet kemeri takmayan, emniyet şeridini ihlal eden sürücülerin 2023’te ödeyecekleri ücretler de belli oldu.

Yeni yılda idari para cezaları yüzde 112,9 zamlandı. İşte, yeni trafik cezaları:

Alkollü araç kullanma cezası, ilk kez yakalananlar için 4 bin 064 lira, alkol testine itiraz etme cezası 8 bin 551 lira, çıkma ya da siren kullanma cezası 4 bin 604 lira, aracı plakasız kullanma cezası 4 bin 064 lira, drift atma cezası 20 bin 342 lira, ehliyetsiz araç kullanma cezası 8 bin 190 lira, emniyet kemeri takmama 8 bin 190 lira, emniyet şeridini ihlal etme 4 bin 064 lira, hız sınırını yüzde 10-30 oranlarında aşma 951 lira, kırmızı ışıkta geçme cezası 951 lira oldu.

Almanya işçi alımı başvuru şartlarında devrim niteliğinde değişiklik! Sistem baştan sona değişti!

2023 TOKİ Arnavutköy, Başakşehir ve Esenler kura çekilişi ne zaman?

SGK’da EYT mesaisi! Ücretler tam iki katına çıkarıldı!  Çalışanlar ne kadar alacak?