03 / 05 / 2024

Trump Home by Dorya markasıyla dünyaya lüks mobilya satacak!

Trump Home by Dorya markasıyla dünyaya lüks mobilya satacak!

İzmir' in 35 yıllık ahşap mobilya markası Dorya, Donald Trump'la ortak oldu. Şeyhlerin saraylarını donatan şirket, Trump Home by Dorya markasıyla dünyaya lüks mobilya satacak...



İzmir'in 35 yıllık ahşap mobilya markası Dorya, Donald Trump'la ortak oldu. Şeyhlerin saraylarını donatan şirket, Trump Home by Dorya markasıyla dünyaya lüks mobilya satacak.


Üretimini Manisa'daki tesislerinde gerçekleştiren  İzmir  merkezli lüks iç mekân tasarımı markası Dorya Mobilya, dünyaca ünlü işadamı Donald J.Trump ile bir süre önce sessiz sedasız ortaklık kurdu. Manisalı Trump Home by Dorya markalı ürünler salı gününden itibaren tüm dünyada satışa sunulacak. 35 yıllık Dorya, bu sayede yıllara dayanan ahşap el işçiliği geleneğini daha geniş kitlelere taşıyacak. Ortaklığın ilk koleksiyonu 27 Şubat'ta İstanbul Beşiktaş Akaretler'deki uluslararası bir galada görücüye çıkacak. Dorya Mobilya zaten Amerikan sosyetesinin tanıdığı bir marka. Lüks malikanelerden ordu komutanlıklarına kadar pek çok görkemli dekorasyonda imzası var. 


SIRADA ENDONEZYA VE ÇİN VAR 

Dorya International CEO'su Doruk Yorgancıoğlu, Donald Trump'la diğer pazarlara da açılacaklarını belirtiyor. 7 Nisan'da ABD'nin High Point şehrindeki uluslararası mobilya fuarına katılacaklarını söyleyen Yorgancıoğlu İngiltere, Çin ve Endonezya'ya odaklandıklarını ifade etti. 


ROBERT REDFORD, 'TEHDİT' FİLMİNDE DORUK DEKORASYONUNU KULLANDI

Şimdiye kadar pek çok prestijli projede yer aldıklarını ifade eden Yorgancıoğlu, TOBB'un ikiz kulelerinin makam katından Tacikistan Devlet Sarayı ve Dubai şeyhlerinin villalarına kadar birçok yapıya imza attıklarını söylüyor. Markanın Hollywood'a kadar ulaştığını anlatan Yorgancıoğlu, "Los Angeles'ta bir villa için yaptığımız dekorasyon, Robert Redford'un dikkatini çekmiş. Yapımcısı olduğu The Clearing (Tehdit-2006) filminin bazı sahneleri burada çekildi" dedi. 

 Sizi nasıl keşfettiler? 

Bir gün Miami'de ofiste oturuyordum. 'Donald Trump adına arıyoruz' dediler. İnanmadım, mail istedim. Attılar, baktım kurumsal mail. Onlar sadece Amerika'yı düşünüyordu, biz 'dünya markası olsun' dedik. Kabul ettiler ve anlaştık. Trump Home by Dorya doğdu. 

 High Point, mobilya sektörünün "silikon vadisi". Orada bir Türk olarak bulunmak nasıl bir duygu? 

Sıkı rekabet var. Ralph Lauren, Fendi, Armani, Baker orada... Müthiş bir gurur. 

 6 yılda satışlar nasıl gitti? 

Çok çok iyi. Bugüne kadar 150 konteynır gitti. 

 Trump ortaklığı ne getirdi? 

Ortaklıktan sonra NBC stüdyolarından aradılar. Dünyanın en popüler dizilerinden "Downton Abbey" için ürün istediler. Tasarım ekibin başında Megan Perry var. Yılda 9 bin parça üretiyoruz. 


YILDA 8.6 MİLY ON DOLARLIK İHRACAT

Doruk Yorgancıoğlu, bugün İzmir, İstanbul, Ankara, Bursa, Miami, High Point, Chicago, New Jersey, Toronto, Moskova, Taipei, Dubai, Londra ve Tahran olmak üzere 14 noktada müşteriyle buluştuklarını belirtiyor. Marka ayrıca distribütörler aracılığıyla Almanya, Panama, Yunanistan, Kuveyt, Suudi Arabistan, İtalya gibi ülkelerde de satılıyor. Yorgancıoğlu, "İhracata 1995'te Dubai'deki bir fuarla başladık. Şimdi 30'dan fazla ülkeye yılda 8.6 milyon dolarlık ihracat gerçekleştiriyoruz. Tüm parçalar yerli" diyor.



Sinan Özedincik/ Sabah Gazetesi 


Geri Dön