28 / 04 / 2024

Trump'ın emlak imparatorluğuna yargı kararı: Dolandırıcılık yaptı!

Trump'ın emlak imparatorluğuna yargı kararı: Dolandırıcılık yaptı!

ABD eski Başkanı Donald Trump yargı kararıyla sarsıldı. New York Başsavcısı Letitia James tarafından açılan sivil davada Trump'ın bankaları, sigortacıları ve başkalarını dolandırdığına karar verildi.



ABD'nin New York şehrinde eski başkan Donald Trump hakkında açılan "dolandırıcılık" davasında karar çıktı. Mahkeme, eski Başkan Donald Trump'ın gayrimenkul imparatorluğunu kurduğu yıllarda çok sayıda kişiyi ve kurumu dolandırdığına hükmetti.

New York Başsavcısı Letitia James tarafından açılan sivil davada, Yargıç Arthur Engoron, eski Başkan ve "Trump Organization" adlı şirketinin net servetini abartarak, anlaşmalarda ve finansman sağlama evrakında varlıklarına aşırı değer biçerek bankaları, sigortacıları ve başkalarını dolandırdığı kararına vardı.

EMLAK İMPARATORU TRUMP'A DOLANDIRICILIK ŞOKU

Engoron, 35 sayfalık kararında Trump'ın şirketi ve yöneticilerinin, senelik finansal durumları hakkında sürekli yalan söyleyerek uygun koşullarda kredi ve düşük sigorta primi elde ettiklerini ifade etti.

Engoron, bu taktiklerin sınırı aştığını belirterek, Newyork eyaletinde iş yapmasının zorlaştırılması için Trump'ın bazı işletme ruhsatlarının iptal edilmesi yönergesinde bulundu ve şirketin operasyonlarının bağımsız bir gözlemci tarafından denetleneceğini bildirdi.

Böylece, Başsavcı James'in davasındaki suçlamalarda Yargıç Engoron kararıyla en önemlisini karara bağlamış oldu. Fakat iddianamedeki diğer 6 suçlama 2 Ekim tarihinde başlayacak jürisiz duruşmada karara bağlanacak. Duruşma aralık ayına kadar uzayabilir.

Trump ın emlak imparatorluğuna yargı kararı: Dolandırıcılık yaptı!

ÇOCUKLARIDA SUÇLU

HaberTürk'te yer alan detaylara göre, Trump'ın, en büyük 3 çocuğu ve şirketinin servetini 3,6 milyar dolar fazla gösterdiğini öne sürdüğü Başsavcı James'in iddianamesinde, yargıçtan Trump ve çocuklarının New York'ta bir daha şirket kurmasını ve 5 sene süresince ticari gayrimenkul satın almalarını yasaklamasını, ayrıca 250 milyon dolar para cezasına çarptırılmasını talep ediyor.

Letitia James, daha önce Trump'ı kendi yardım kuruluşunu iş ve siyasi çıkarları için kullanmakla dava etmiş, suçlu bulunan ABD eski Başkanı Trump ceza olarak bir dizi yardım kuruluşuna 2 milyon dolar ödemeye mahkum edilmişti. Bu kararla birlikte Trump Vakfı'da kapatılmıştı.

Peş peşe gelen suçlama nedeniyle hakkında adli süreçin devam ettiği Trump, geçen ay da 2020 yılındaki seçim sonuçlarına müdahale suçlamasıyla Georgia eyaletindeki dava sebebiyle Atlanta’daki Fulton İlçe Hapishanesi’ne teslim olmuş ve kefaletle serbest bırakılmıştı.

TOKİ Erzincan projesi için yeni tarih açıklandı! Bu ilçeye 158 yeni konut geliyor!

Ağaoğlu’nun 250 milyon TL'ye mal olacak RES projesine onay çıktı!

Bunu yapanların hesabına her ay 12 bin 659 TL yatırılacak! Bu parayı mutlaka alın!


Geri Dön