19 / 05 / 2024

TSKB Gayrimenkul kan bağışında bulundu!

 TSKB Gayrimenkul kan bağışında bulundu!

TSKB Gayrimenkul Değerleme çalışanları İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Kemik İliği Bankası’na bağışta bulundu



TSKB Gayrimenkul Değerleme A.Ş.’nin kemik iliği naklinde kullanılmak üzere kök hücre bağışçısı olmanın önemi konusunda bilinç oluşturmak amacıyla öncelikle kendi çalışanlarının gönüllü katılımı ile düzenlediği proje kapsamında, 8 Haziran 2012 tarihinde, TSKB Gayrimenkul Değerleme çalışanları Fındıklı’daki merkez binasında, İstanbul Tıp Fakültesi Kemik İliği Bankası’na kayıtları yapılarak, kan bağışında bulundu.


TSKB Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Işıl Dinçer'de kan verenler arasındaydı ve konu ile ilgili şunları söyledi:


Kemik İliği Bankası’nın daha geniş kitleler tarafından öğrenilmesine, anlaşılmasına ve bağışların artmasına bir nebze de olsa katkı sağlamak amacıyla TSKB Gayrimenkul Değerleme bünyesinde bir gönüllülük projesi başlattık. Çalışanlarımızın katılımıyla İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Kemik İliği Bankası’na verdiğimiz kan örneklerini veri tabanına ekleterek destekliyoruz. Kemik İliği Bankası’na yapılan her kan bağışının bir kişinin hastalığı ile mücadele konusunda umut olabileceğini düşünmek ve böylesi anlamlı bir proje başlatmış olmak hüzünle karışık bir mutluluk yaşattı bizlere. TSKB Gayrimenkul Değerleme olarak başlattığımız bu uygulamanın büyüdüğünü görmek bizleri daha da mutlu edecektir.







İstanbul Tıp Fakültesi Kemik İliği Bankası Koordinatörü Prof. Dr. Fatma Savran Oğuz, TSKB Gayrimenkul Değerleme ile gerçekleştirdikleri projenin bir ilk olduğunu vurgularken, “Türkiye’de kan ve kemik iliği bağışının yanı sıra sosyal (maddi ve manevi) destek projelerine de ciddi ihtiyaç duyuluyor. Bugün, TSKB Gayrimenkul Değerleme çalışanlarının gönüllü desteğini alarak gerçekleştirdiğimiz proje bu anlamda bir ilk olma özelliğini taşıyor” dedi.


Prof Dr. Sevgi Kalayoğlu Beşışık ise “Gönüllü verici olmak önce duygusal ama ardından bilinçli yaklaşımda bulunabilmektir. Yaş sınırları 18-50 arasında, ciddi sağlık sorunu olmayan kişilerin, Kemik İliği Bankası veri tabanında ‘doku grupları’ yapılmış halde bulunması gönüllü vericiliğin ilk basamağıdır. Bir hasta için bu veri uyumlu bulunur ise gönüllü verici doku grubu testleri daha duyarlı analizlerle tekrarlanıyor. Yine uyumlu bulunur ise verici sağlık taramasından geçirilip, seçimine göre kan ya da kemik iliği vererek bağışçı oluyor” diyerek kemik iliği nakil süreci anlattı.



Geri Dön