03 / 05 / 2024

TSKB GYO, 6 aylık faaliyet raporunu yayınladı!

 TSKB GYO, 6 aylık faaliyet raporunu yayınladı!

TSKB Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, 1 Ocak 2012 ile 30 Haziran 2012 tarihleri arasındaki faaliyet raporunu yayınladı...



TSKB GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. TARAFINDAN YAPILAN AÇIKLAMA ŞU ŞEKİLDE; 



01/01/2012 - 30/06/2012 döneminine ait faaliyet raporu için tıklayın



FİNANSAL TABLO VE FAALİYET RAPORLARININ KABULÜNE İLİŞKİN YÖNETİM KURULU'NUN


KARAR TARİHİ: 03 Ağustos 2012

KARAR SAYISI : 191



SERMAYE PİYASASI KURULU'NUN SERİ:XI, NO:29 SAYILI TEBLİĞİNİN ÜÇÜNCÜ BÖLÜMÜNÜN 9. MADDESİ GEREĞİNCE SORUMLULUK BEYANI


Yönetim Kurulumuzun 03 Ağustos 2012 tarih ve 191 sayılı kararı ile kamuya açıklanması uygun bulunan, 


a) Sermaye Piyasası Kurulu'nun Seri:XI No:29 sayılı Tebliğ esasları çerçevesinde, Şirketimizin 01.01.2012 - 30.06.2012 ara  faaliyet dönemine ait finansal tablolarının ve Yönetim Kurulu faaliyet raporunun tarafımızca incelendiğini,


b) Şirketimizin görev ve sorumluluk alanında sahip olduğumuz bilgiler çerçevesinde, finansal tabloların ve faaliyet raporunun önemli konularda gerçeğe aykırı bir açıklama veya açıklamanın yapıldığı tarih itibariyle yanıltıcı olması sonucunu doğurabilecek herhangi bir eksiklik içermediğini, 


c) Şirketimizin görev ve sorumluluk alanında sahip olduğumuz bilgiler çerçevesinde, finansal tabloların şirketin aktifleri, pasifleri, finansal durumu ve kar ve zararı ile ilgili gerçeği dürüst bir biçimde yansıttığını ve faaliyet raporunun işin gelişimi ve performansını şirketin finansal durumunu, karşı karşıya olduğu önemli riskler ve belirsizliklerle birlikte dürüstçe yansıttığını beyan ederiz.  



TSKB Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.


++++



TSKB Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Anonim Şirketi Yönetim Kurulu Başkanlığı'na,


Giriş


TSKB Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Anonim Şirketi'nin ("Şirket") ekte yer alan 30 Haziran 2012 tarihli finansal durum tablosu, aynı tarihte sona eren altı aylık gelir tablosu, kapsamlı gelir tablosu, özkaynak değişim tablosu, nakit akışları tablosu ve önemli muhasebe politikalarının özeti ile dipnotları tarafımızca incelenmiştir. Şirket yönetiminin sorumluluğu, söz konusu ara dönem finansal tablolarının Sermaye Piyasası Kurulu'nca yayımlanan finansal raporlama standartlarına uygun olarak hazırlanması ve dürüst bir şekilde sunumudur. Bizim sorumluluğumuz bu ara dönem finansal tabloların incelenmesine ilişkin ulaşılan sonucun açıklanmasıdır.


İncelemenin Kapsamı


İncelememiz Sermaye Piyasası Kurulu'nca yayımlanan bağımsız denetim standartları düzenlemelerine uygun olarak yapılmıştır. Ara dönem finansal tabloların incelenmesi, ağırlıklı olarak finansal raporlama sürecinden sorumlu kişilerden bilgi toplanması, analitik inceleme ve diğer inceleme tekniklerinin uygulanmasını kapsamaktadır. Bir incelemenin kapsamı Sermaye Piyasası Kurulu'nca yayımlanan bağımsız denetim standartları çerçevesinde yapılan bağımsız denetim çalışmasına göre daha dar olduğundan, inceleme, bağımsız denetimde farkında olunması gereken tüm önemli hususları ortaya çıkarabilme konusunda güvence sağlamaz. Dolayısıyla, incelememiz sonucunda bir bağımsız denetim görüşü açıklanmamıştır.


Sonuç


İncelememiz sonucunda, ilişikteki ara dönem finansal tablolarının, TSKB Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Anonim Şirketi'nin 30 Haziran 2012 tarihi itibarıyla finansal pozisyonunu ve altı aylık döneme ilişkin finansal performansını ve nakit akışlarını, Sermaye Piyasası Kurulu'nca yayımlanan finansal raporlama standartları (Not 2) çerçevesinde doğru ve dürüst bir biçimde yansıtmadığı konusunda herhangi bir hususa rastlanılmamıştır.


Sonucu Etkilemeyen Dikkat Çekilmek İstenen Husus


Şirket'in yatırım amaçlı gayrimenkulleri içinde önemli yer tutan Pendorya Alışveriş Merkezi ile ilgili Not 11'de açıklandığı üzere davalar bulunmaktadır. Rapor tarihi itibarıyla, dava konusu hususların nihai sonuçları üzerinde belirsizlik bulunmakla birlikte, Şirket yönetimi Şirket'in finansal tablolarını önemli ölçüde etkileyebilecek bir netice beklememektedir ve bu nedenle ilişikteki finansal tablolar bu davalara ilişkin olası etkileri içermemektedir.


İstanbul, 3 Ağustos 2012


Akis Bağımsız Denetim ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik AŞ


Orhan Akova, SMMM

Sorumlu Ortak, Başdenetçi



Geri Dön