29 / 04 / 2024

TSKB GYO Genel Müdürü Korkut Ün istifa etti!

TSKB GYO Genel Müdürü Korkut Ün istifa etti!

TSKB GYO'nun Genel Müdürü Korkut Ün, 2006 yılının Ağustos ayından bu yana TSKB Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın genel müdürlük görevindeydi. 300 milyon TL büyüklüğünde bir gayrimenkul portföyü oluşturan TSKB GYO, Nisan 2010'da halka açılmıştı



Türkiye Sınai Kalkınma Bankası'nın bir iştiraki olan TSKB GYO'nun Genel Müdürü Korkut Ün'ün istifa ettiği bildirildi. 30 Mart'ta gerçekleşen Genel Kurul toplantısında Yönetim Kurulu Başkanlığına Ömer Eryılmaz'ın, Yönetim Kurulu Başkan Vekilliğine Ufuk Bala Yücel'in, Denetimden Sorumlu Komite Üyeliklerine Ufuk Bala Yücel ile Mustafa Göktaş'ın bir sonraki olağan genel kurul tarihine kadar görev yapmak üzere seçilmelerine oy birliği ile karar verildi. Öte yandan şirkete Genel Müdür Yardımcısı olarak Hüseyin Tiken'in atanmasına karar verildi. Yeni Genel Müdür atanıncaya kadar bu göreve Genel Müdür Yardımcısı Tiken vekalet edecek.

Korkut Ün 1992 yılında, Türkiye'nin ilk özel sermayeli kalkınma ve yatırım bankası olan TSKB'de mali analist olarak çalışmaya başlamıştır. Proje ve yatırım finansmanı, yatırım bankacılığı, girişim sermayesi, finansal danışmanlık alanlarında 14 yıllık bankacılık deneyimi vardır. Bankadaki görevi sırasında analist ve takım lideri olarak proje değerlendirme, halka arz ve özelleştirme çalışmaları ile çeşitli danışmanlık hizmetleri ve finansal yapılandırma gibi çok sayıda projede görev almıştır. Ayrıca bankanın risk ve çevre yönetimi sistemlerinde de sorumluluklar üstlenmiştir. 2006 yılının Şubat ayında kurulan TSKB Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.de 2006 yılının Ağustos ayından bu yana genel müdür olarak çalışmaktadır. Kuruluştan bu yana geçen beş yıllık süreçte proje geliştirme ve satın alma yoluyla yaklaşık 300 milyon TL büyüklüğünde bir gayrimenkul portföyü oluşturan TSKB GYO, 2010 yılının Nisan ayında halka açılmıştır.

TSKB GYO

1950 yılındaki kuruluşundan bu yana özel sektöre ait yatırımların finansmanına yönelik etkinliklerini sürdüren, öte yandan yatırım bankacılığı alanındaki faaliyetleriyle Türkiyede sermaye piyasasının oluşumuna önemli katkıda bulunan TSKB, gayrimenkul sektöründeki faaliyetlerine 2003 yılında TSKB Gayrimenkul Değerleme A.Ş.nin kurulmasıyla hız kazandırmıştır. Bu şirketin kısa süre içinde kendi sektöründe Türkiyenin en önde gelen kuruluşları arasına katılmasından sonra, 2006 yılının başında TSKB GYO A.Ş. kurularak bu alandaki etkinliklere yeni bir yön verilmiştir. TSKB GYOnun kurulmasıyla, gayrimenkul yatırımlarında kredi finansmanının yanı sıra, gayrimenkul projesi geliştirme çalışmalarının ve yatırımlarda sermayedar olarak da yer alabilmenin yolu açılmıştır.

TSKB GYO, Türkiyede Sermaye Piyasası mevzuatına tabi bir yatırım şirketidir. Yasal mevzuat uyarınca, gayrimenkul portföyünü oluşturduktan ve diğer gereklilikleri yerine getirdikten sonra, 2010 yılının Nisan ayında halka açılmış olup, hisseleri, kurucu ortağı TSKB gibi İstanbul Menkul Kıymetler borsasında işlem görmektedir.

TSKB GYOnun ana ilkesi, TSKBnin yarım yüzyılı aşan kurumsal yaklaşımlarından aldığı destek ile, güvenilir bir iş ortağı ve uzmanlığa değer veren bir yatırımcı olarak ticari ve sosyal açılardan sürdürülebilir projeler üretmektir. Öte yandan, gayrimenkul yatırımının likit ve sağlam bir yatırım alternatifi olarak sermaye piyasalarında yer edinmesine katkı sağlamak da, Şirketin hedefleri arasında yer almaktadır.

TSKB GYO Genel Müdürü Korkut Ün'ün istifasıyla ilgili haberler Türkiye'nin 1 numaralı emlak sitesi www.emlakkulisi.com da yer alacak.

Tebernüş Kireçci


Geri Dön