19 / 05 / 2024

TSKB'nin hedefi gayrimenkulde önemli oyuncu olmak

TSKB'nin hedefi gayrimenkulde önemli oyuncu olmak

TSKB bu yıl kredilerde yüzde 15 büyüme yakalayıp 1 milyar dolar yeni kredi vermeyi hedefliyor



2009 yılında kârını yüzde 124 artırarak 261 milyon TL'ye çıkaran TSKB bu yıl kredilerde yüzde 15 büyüme yakalayıp 1 milyar dolar yeni kredi vermeyi hedefliyor

Türkiye Sınai Kalkınma Bankası (TSKB) Genel Müdürü Halil Eroğlu, banka olarak 2010 yılında yüzde 15'lik büyüme ile yaklaşık 1 milyar dolarlık yeni kredi vermeyi planladıklarını açıkladı.
Eroğlu, TSKB'nin 2009 sonuçları ve 2010 yılı hedeflerinin değerlendirildiği basın toplantısında yaptığı konuşmada, Avrupa Konseyi Kalkınma Bankası'ndan yeni bir kaynak aldıklarını hatırlatıp “O kaynağı da 6 leasing şirketi üzerinden KOBİ'lerin finansmanı için kullandıracağız. Mart ayı içinde onun anlaşmalarını yapıp o kuruluşlarla kullandırmaya başlayacağız” dedi.

TSKB GYO halka açılıyor
2010 yılında üç halka arz gerçekleştirmek istediklerini ifade eden Eroğlu, TSKB GYO'nun halka arzını bu yılın ilk 6 ayında yapmayı düşündüklerini de açıkladı. Gayrimenkul sektörü için yatırım bankacılığı anlamında yapılacak işleri Banka'nın içinde, gayrimenkullerin alım satımı işlemleri, kiralanması,  değerlenmesi gibi konuları da bankanın dışında kurdukları iştirakleri kanalıyla yapmayı düşündüklerini söyleyen Eroğlu, “Biz Türkiye'de gayrimenkul sektöründe  önemli bir oyuncu olma niyetindeyiz” diye konuştu.
Halil Eroğlu, başka bir soruya karşılık da “Amerika önce düzelecek, Avrupa daha sonra düzelecek. Tahminimiz o ki avro bayağı zayıflayacak” yanıtını verdi.
Mevduata sınırlama getirilmesi tartışmalarıyla ilgili de Eroğlu, “Bu konu esas itibariyle batıdaki finans kuruluşlarıyla ilgili. Türkiye'de hiç bir finans kuruluşunun mevduatının sınırlanmaması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü biz gelişmekte olan bir ülkeyiz, ne kadar çok biz tasarrufları bankacılık sektörünün içine çekebilirsek, o kadar çok büyümeyi finanse edebiliriz sektör olarak” dedi.
Halil Eroğlu, 2009 yılında öz kaynaklarda yüzde 40 artış sağladıklarını, konsolide kârlarının yüzde 124 oranında artışla 261 milyon liraya yükseldiğini, net dönem kârının yüzde 47 artış göstererek 174.9 milyon liraya ulaştığını belirtti.

‘Hissemizi almaya hazırız'
Banka performansının yüksek buna karşın İMKB'de işlem gören hisse performansının düşük olduğuna vurgu yapan TSKB Genel Müdürü Eroğlu, şunları kaydetti:
“Hisse performansına baktığımızda hissemizin fiyat kazanç oranı ve defter değeri bankacılık sektörünün en ucuz kağıtlarından biri olduğunu ortaya koyuyor. Eğer Türk Ticaret Kanunu'nda değişiklik olur ve şirketlere kendi hisselerini alma hakkı tanınırsa TSKB'nin bu kadar nakit sermayeyle bu hisselerin bu seviyelerde tedavül etmesine müsaade etmeyiz, bu hisseleri alırız. Önümüzdeki dönemde işimizin çok daha artacağına eminiz.”
Radikal


Geri Dön