10 / 05 / 2024

TSMC, Tayvan'daki yeni yatırım planını açıkladı!

TSMC, Tayvan'daki yeni yatırım planını açıkladı!

Dünyanın en büyük çip üreticisi TSMC, CNBC'ye yaptığı açıklamada, Tayvan'daki gelişmiş bir çip paketleme tesisine 2,9 milyar dolar yatırım yapmayı planladığını belirtti.



ÇİN MERKEZ BANKASINA YENİ İSİM

Xinhua ajansının haberine göre, 14. Ulusal Halk Kongresi Daimi Komitesinin 4. oturumunda alınan kararla Çin Dışişleri Bakanı görevden alınırken, Merkez Bankası Başkanlığına da yeni atama yapıldı. Bir süredir kamuoyu önüne çıkmayan Dışişleri Bakanı Çin'in yerine Vang atandı. Merkez Bankası Başkanı Yi Gang da görevden alındı ve yerine Pan Gongşıng getirildi. 60 yaşındaki Pan Merkez Bankası Başkan Yardımcılığı görevini yapıyordu. 2012'de Çin Merkez Bankası'nda göreve başlayan Pan daha önce de kamu bankaları Industrial and Commercial Bank of China ve Agricultural Bank of China'da çalıştı.

TSMC, Tayvan daki yeni yatırım planını açıkladı!

Ekonomik toparlanmanın ivme kaybettiği ve yetkililerin güveni yeniden tesis etmek için mücadele ettiği bir dönemde yapılan bu atama, Pekin'in politikaların devamlılığına öncelik verdiğinin sinyali olarak değerlendiriliyor. ABD Hazine Bakanı Janet Yellen Temmuz ayı başında Pekin'e yaptığı 4 günlük ziyaret sırasında Pan'in de aralarında olduğu yetkililerle ekonomik ve finansal konularda görüşmeler yapmıştı. Pan, gayrimenkul sektöründe yaşanan kriz sonrası sektörde daha şahin görüşte olmakla tanınıyor.

 


Geri Dön