27 / 04 / 2024

TSMC, Tayvan'daki yeni yatırım planını açıkladı!

TSMC, Tayvan'daki yeni yatırım planını açıkladı!

Dünyanın en büyük çip üreticisi TSMC, CNBC'ye yaptığı açıklamada, Tayvan'daki gelişmiş bir çip paketleme tesisine 2,9 milyar dolar yatırım yapmayı planladığını belirtti.



Çip üretimi için ülkeler yatırım teşviki için büyük bir yarış içerisine girerken, sektörün önemli oyuncuları da yatırım planlarını hızlandırmaya başladı. TSMC, CNBC'ye yaptığı açıklamada, Tayvan'daki gelişmiş bir çip paketleme tesisine 2,87 milyar dolar yatırım yapacağını ifade etti.

Geçtiğimiz hafta yapay zeka programları nedeniyle çiplere güçlü bir talep olduğunu belirten TSMC, iPhone'larda, iPad'lerde ve Mac'lerde bulunan çipler başta olmak üzere dünyanın en gelişmiş işlemcilerinin en büyük üreticisi olarak tanınıyor. TSMC, tesisin Tayvan'ın kuzeyindeki Tongluo Bilim Parkı'nda yer alacağını belirterek, yatırımın yaklaşık 1.500 kişilik istihdam yaratmasının beklendiğini de ifade etti.

Bloomberght.com’daki habere göre TSMC'nin CEO'su CC Wei, şirketin geçen hafta ikinci çeyrek bilançosunun açıklanmasının ardından yaptığı toplantıda "Yapay zeka için şu anda tüm dünyadan çok güçlü bir talep görüyoruz. İlk etapta bu talepleri karşılamak açısından herhangi bir sorunumuz bulunmuyor” şeklinde konuşmuştu.

 


Geri Dön