29 / 04 / 2024

TSMD mimarlık ödüllerini 24 Aralık'ta verecek!

TSMD mimarlık ödüllerini 24 Aralık'ta verecek!

2010 TSMD Mimarlık Ödülleri Töreni   ve Yapı Sektörü Yılbaşı Gala"sı, TSMD çatısı altında 24 Aralık 2010  tarihinde saat 19:00 itibari ile Sheraton Ankara otelinde gerçekleşecek.



 Türk Serbest Mimarlar Derneği, mimarlık, tasarım ve uygulama alanında aktif olan ve serbest çalışan mimarların kurucusu olduğu, bir sivil toplum örgütü. Dernek,   İstanbul SMD ve  İzmir    SMD ile koordineli olarak   aktif faaliyet gösteren mimarlar ve şirketlerinin katılımıyla, sektöre yönelik çalışmalarını, bildiğiniz üzere uzunca bir zamandır sürdürmektedir.   Derneğin amacı, Türkiye'de Yapı sektöründeki sistem ve standartları yükseltmek ve mimarlık mesleğinin kalitesinin artırılması.. Bu amaç kapsamında, mesleğin ve sektörün gerektirdiği hedeflere ulaşılması konusunda uğraş veren, buna olanak sağlayan; eserleri, çalışmaları ve ürünleri ile yapıtların tüme ulaşımına katkıda bulunan tüm etik, estetik ve akılcı çabalar desteklenmekte, teşvik edilmekte.

TSMD bu doğrultuda düzenli olarak, kitaplar yayınlamakta, yurtiçi ve yurtdışında sergiler, seminerler, konferans serileri ve benzeri etkinlikler düzenlemekte, ödüller vermekte, ˜Serbest Mimar" dergisini çıkarmakta, çeşitli projeler kapsamında, mimarlık alanında ve yapı sektöründe yer alan diğer kurum ve kuruluşlarla işbirlikliği yapmakta.

Sözkonusu etkinlikler, Türkiye mimarlık ortamının barındırdığı birikimin,   ulusal ve uluslararası ortamda,   kültürel, sektörel ve profesyonel altyapısı ile   zengin bir şekilde temsil edilmesini sağlamak ve teşvik etmek.

Bu etkinliklerin şüphesiz en önemlilerinden birisi derneğin her iki senede bir verdiği, TSMD ÖDÜLLERİ"dir.   Ödüller beş dalda verilmekte;

TSMD ONUR ÖDÜLÜ

TSMD TASARIM ÖDÜLÜ

TSMD PROJE-YÖNETİM ÖDÜLÜ ve

TSMD BASIN YAYIN ÖDÜLÜ.

TSMD MİMARİYE KATKI ÖDÜLÜ

Yapı sektöründe yatırımcılar, müteahhitler, müşavirler ve yapı malzemeleri üreticileri gibi bir çok farklı grup bulunmasına rağmen bunları bir araya getiren etkinlikler oldukça azdır. Bu sebeple her TSMD üyesinin birlikte iş yaptığı bürokrat, müteahit veya yatırımcı, mühendis ve yapı malzemesi üreticisini davet edecektir   ve bu şekilde Mimarlık ve   Yapı sektörünün seçkin ve önemli simalarını bir araya getirmesi amaçlanmış ve gece TSMD ödülleri ile taçlandırıldı.

2010 TSMD Mimarlık Ödülleri Töreni   ve Yapı Sektörü Yılbaşı Gala"sı', TSMD çatısı altında 24 Aralık 2010   tarihinde saat 19:00 itibari ile Sheraton  Ankara  otelinde gerçekleşecek.

Basında yer alan diğer haberler:

Serbest mimarlar ödüllerini alacak

Türk Serbest Mimarlar Derneği (TMSD),   9. TSMD Mimarlık Ödülleri törenini ve yeni yıl galasını 24 Aralık tarihinde Sheraton Ankara Oteli'nde gerçekleştirecek. Bu yıl verilecek   olan 2008-2010 dönem ödülleri için düzenlenen gala gecesinde, birçok mimar ve inşaat dünyasının önde gelen isimleri bir araya gelecek. İki yılda bir verilen ödüller TSMD Onur , Tasarım , Proje-Yönetim, Basın Yayın   ve Mimariye Katkı  dallarında dağıtılacak.

 

 


Geri Dön