04 / 05 / 2024

TÜBİTAK Antalya'da Çocuk Teknoloji Bahçesi kuracak!

TÜBİTAK Antalya'da Çocuk Teknoloji Bahçesi kuracak!

Dünyanın en yeşil şehrinin belirlendiği uluslararası bir projeye aday olan Antalya' da, bu çerçevede kentsel tasarım ve restorasyonu içeren ' sokak sağlıklaştırma ' projesi uygulanacak...



Dünyanın en yeşil şehrinin belirlendiği uluslararası bir projeye aday olan Antalya'da, bu çerçevede kentsel tasarım ve restorasyonu içeren 'sokak sağlıklaştırma' projesi uygulanacak. Kentte ayrıca TÜBİTAK desteğiyle 'Çocuk Teknoloji Bahçesi' kurulması için de girişimlerde bulunulacak.


Expo 2016 Antalya Konseyi 7'nci olağan toplantısı Harrington Park Hotel'de yapıldı. Antalya Valisi ve Expo Yönetim Kurulu Başkan Vekili Sebahattin Öztüık başkanlığında yapılan toplantıda, Expo 2016 Antalya alanındaki yatırımlar ve konsey çalışma gruplarının önerileri ele alındı. Expo Genel Sekreteri Selami Giilay ve çok sayıda konsey üyesi toplantıda hazır bulundu. 



Uluslararası Çalışma Grubu'ndan Osman Bağdatlıoğlu, her yıl dünyanın en yeşil şehrinin belirlendiği Kanada merkezli 'Communities in Bloom' projesine ilişkin bilgi verdi. Bir önceki konsey toplantısında önerilen ve yönetim kurulunca kabul edilen, Antalya'nın 2015 yılı için dünyanın en yeşil kenti adaylığı kapsamında sokak sağlıklaştırmasına ilişkin öneri gündeme getirildi. 


DÖRT MAHALLEDEN BİRİ OLACAK 


Osman Bağdatlıoğlu, sokak sağlıklaştırma konusunda Antalya'nın sil alanı konumundaki Kaleiçi, Balbey, Haşim İşcan veya Sinan Mahallesi'nde bir alanın belirlenerek yüzde 95'i Valilik, yüzde 5'i Büyükşehir Belediyesi'nin maddi katkısıyla yapılmasına ilişkin proje örneklerini sundu. 


ŞEHİRLE BÜTÜNLEŞME 


Expo'nun şehre bir hava katması ve düzenlemeler getirmesi gerektiğine değinen Bağdatlıoğlu, "Tarihimize de sahip çıkmak gerekir. Expo şehirle ve halkla bütünleşme gerekir. Halkın tam anlamıyla bilmediğini düşünüyorum. Yarışma jürisi 2015 Mayıs'ında Antalya'ya gelecek. Değerlendirme Ağustos'ta yapılacak ve sonrasında ödül töreni gerçekleştirilecek" dedi. 


Altyapı Yatırım Çalışma Grubu'ndan Vahap Tuncer de 'Çocuk Teknoloji Bahçesi' projesini anlattı. Tuncer, çocukların bilim ve mühendislik mesleğini tanıması amacıyla dünyanın bazı kentlerinde de örnekleri bulunan Çocuk Teknoloji Bahçesi'nin bu kentte de olması gerektiğine değindi. Benzer bir projenin TÜBİTAK'ın katkısıyla bazı şehirlerde uygulandığı belirtilirken. Antalya için de girişimde bulunulması kararlaştırıldı. 


Toplantıya katılan Kreatif Grubu'ndan Bahadır Kerimoğlu ise 'Tema Yazılım' projesi kapsamındaki Tema Kılavuzu'nun sunumu ve tanıtımını gerçekleştirdi. Akdeniz Üniversitesi'ndeki engelsiz teknoloji çalışma örnekleri, Expo 2016 Antalya alanı yapımı ve düzenleme sırasında da uygulanması için konsey üyelerine anlatıldı. Expo toplantısında oylamalarla kabul edilen çalışma gruplarının önerileri, yönetim kurulunun onayına sunulacak.


Antalya Kemer Gözcü Gazetesi 


Geri Dön