27 / 04 / 2024

TÜFE ağustos ayı oranları artıyor mu? Anadolu Ajansı açıkladı

TÜFE ağustos ayı oranları artıyor mu? Anadolu Ajansı açıkladı

Anadolu Ajansı’nın yapmış olduğu Enflasyon Beklenti Anketi’ne katılan ekonomistler, ağustos ayında Tüketici Fiyat Endeksi'nin % 2, 27 artmasını düşünülüyor. İşte detaylar…



Anadolu Ajansı Finans Enflasyon Beklenti Anketi sonuçları bu ay da tamamlandı. Ankaetin sonuçları ise kamuoyu ile paylaşıldı. Anadolu Ajansı Finans Enflasyon Beklenti Anketi’ne katılan ekonomistler, geçtiğimiz ağustos ayında Tüketici Fiyat Endeksi'nin (TÜFE) % 2, 27 artmasını öngördü.

Anadolu Ajansı Finans'ın, TÜİK eli ile 5 Eylül Pazartesi günü vatandaşlara açıklanacak olan ağustos ayı enflasyon verileri ile ilgili olan beklenti anketi, 14 ekonomistin katılımı ile sonuçlandı.

Gerçekleştirilen ankete göre, ekonomistlerin ağustos ayı enflasyon beklentilerinin ortalaması göz önüne alındığında % 2, 27 olmuş oldu. Ankete katılan ekonomistlerin ağustos ayı için paylaşmış olduğu enflasyon beklentileri, en düşük olarak % 1, 60 ve en yüksek % 3, 50 aralığında yer almış oldu.

Ekonomistlerin dün geride bıraktığımız ağustos ayı enflasyon beklentilerinin ortalamasına (% 2, 27) göre bir önceki ay % 79, 60 olan yıllık enflasyonun % 81, 65'e yükseleceği tahmin ediliyor.

Tüketici Fiyat Endeksi, temmuz ayında bir önceki aya göre % 2, 37 oranında artış göstermişti. Aynı zamanda, ekonomistlerin sene sonu enflasyon beklentisi % 70, 46'dan % 72, 35'e çıkartıldı.

TÜFE ağustos ayı oranları artıyor mu? Anadolu Ajansı açıkladı


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön