13 / 05 / 2024

TÜİK Nisan 2023 dış ticaret endekslerini açıklandı!

TÜİK Nisan 2023 dış ticaret endekslerini açıklandı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), nisan ayına ilişkin dış ticaret endekslerini tek tek açıkladı. İhracat birim değer endeksi Nisan ayında geçen senenin aynı ayına göre yüzde 1,1 artarken, ithalat birim değer endeksi yüzde 16,7 geriledi.



Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış veriler

Yine verilen detaylara göre, mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış seriye göre, Mart ayında 145 olan ihracat miktar endeksi yüzde 0,1 arttı ve Nisan ayında 145,1 şeklinde oldu. Takvim etkilerinden arındırılmış seriye göre de geçen senenin Nisan ayında 160,2 olan ihracat miktar endeksi yüzde 9,2 azalarak 145,4'e geriledi.

TÜİK Nisan 2023 dış ticaret endekslerini açıklandı!

Ayrıca mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış seriye göre, Mart ayında 127 olan ithalat miktar endeksi yüzde 4,8 arttı ve Nisan ayında 133'e yükseldi. Takvim etkilerinden arındırılmış seriye göre de geçen sene Nisan ayında 104,7 olan ithalat miktar endeksi yüzde 23,8 artışla, bu yılın aynı ayında 129,6 şeklinde kaydedildi.

Yine verilen bilgilere göre, ihracat birim değer endeksinin ithalat birim değer endeksine bölünmesiyle hesaplanan ve geçen sene Nisan ayında 73,1 olan dış ticaret haddi, 15,6 puan artışla bu yılın aynı ayında 88,7 şeklinde kayıtlara geçti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön