14 / 05 / 2024

TÜİK senelik hizmet üretici fiyat endeksi verilerini açıkladı

TÜİK senelik hizmet üretici fiyat endeksi verilerini açıkladı

Türkiye İstatistik Kurumu'nun yayımladığı bilgiler ışığında  hizmet üretici endeksinin senelik olarak yüzde 71,81 seviyesinde yükseldiğini söyledi. Mart ve Nisan ayı araştırmalarıyla beraber bir evvelki senenin aynı ayına göre açıklamış olduğu bilgiler ise resmi sayfalarında paylaşıldı.



Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Türkiye'de resmi istatistikleri üreten ve yayımlayan bağımsız bir kamu kurumudur. TÜİK, 1926 yılında kurulmuş olup Türkiye'deki ekonomik, sosyal ve demografik verilerin derlenmesi, analizi ve yayımlanmasından sorumludur.

TÜİK'in temel görevi, Türkiye'nin çeşitli alanlardaki istatistiksel verilerini toplamak, analiz etmek ve kamuoyu ile paylaşmaktır. Kurum, uluslararası standartlara uygun olarak tarım, endüstri, hizmetler, işgücü, enflasyon, gelir dağılımı, eğitim, sağlık, nüfus, demografi ve diğer birçok konuda istatistikler üretir.

TÜİK senelik hizmet üretici fiyat endeksi verilerini açıkladı

TÜİK, belirlenen periyotlarda kamuoyuyla paylaşılan resmi istatistikleri yayımlar. Bu istatistikler, ulusal gelir, enflasyon oranları, işsizlik oranları, sanayi üretimi, dış ticaret verileri, demografi bilgileri ve daha fazlasını içerir. TÜİK'in yayımladığı veriler, ekonomik politika oluşturucuları, akademisyenler, araştırmacılar, iş dünyası ve genel kamuoyu tarafından takip edilir ve değerlendirilir.


Geri Dön