23 / 06 / 2024

TÜİK’in enflasyon hesabı faizsiz konut kredisini yuttu!

TÜİK’in enflasyon hesabı faizsiz konut kredisini yuttu!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın hayatını kaybeden asker aileleri için sağladığı faizsiz kredi miktarını TÜİK’in enflasyon hesabı yuttu...



Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Toplu Konut İdaresi Başkanlığının, (TOKİ) yaşamını yitiren asker ailelerinin faizsiz kredisi Türkiye İstatistik Kurumu'nun enflasyon hesabına yenildi. Evrensel'de yer alan habere göre İlk defa 1991 yılında verilmeye başlanan kredi tutarı ile o dönem bir konut alınabilirken bugün verilen 652 bin Türk Lirası ile bir evin peşinatını karşılamak dahi zor.

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın sağlamış olduğu faizsiz konut kredisine ilişkin yaşanan sorunları TBMM gündemine taşıyan CHP Milletvekili Murat Emir, “İhtiyaçlar hiyerarşisine göre en temel ihtiyaçlardan bir tanesi barınmadır. Fakat ülkemizde ciddi bir sorun haline geldi ve bu sorun giderek büyüyor. Kendilerini ekonomist sandılar, yanlış politikalarla ekonomiyi çıkmaza sürüklediler. Onların beceriksizliğinin faturasını yine halkımız ödüyor. Giderek büyüyen enflasyon bu defa da şehit yakınlarına verilen faizsiz krediyi yuttu. İktidar sorunu görmezden geliyor fakat vatandaş artık başını sokacak ev dahi alamıyor” diye konuştu.

TÜİK’in enflasyon hesabı faizsiz konut kredisini yuttu!

Söz konusu kredi miktarının Türkiye İstatistik Kurumu'nun yayımlamış olduğu TÜFE verilerine göre yapıldığına dikkat çeken CHP Milletvekili Murat Emir, “Günümüz koşullarında bir ailenin yaşayabileceği en ucuz konutun ücreti en az 1 milyon Türk Lirası'ndan başlıyor. Konut fiyatları bu kadar yüksek iken 652 bin TL kredi ile bir eve sahip olmak imkansız” dedi.

İYİ PARTİ'Lİ KÜRŞAT ZORLU'DAN KANUN TEKLİFİ GELMİŞTİ

İYİ Parti  Ankara  Milletvekili Kürşad Zorlu, Irak’ın kuzeyindeki terör saldırısında şehit olan bir askerin ailesinin çadırda yaşadığı görüntüler üzerine şehit ailelerine barınma ve konut imkanı sağlanması amacıyla hazırlamış olduğu kanun teklifini TBMM Başkanlığı’na sundu.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre söz konusu teklifte, 2985 Sayılı Toplu Konut Kanunu’nda değişiklik yapılarak “Harp ve vazife malulü sayılanlara, onların dul ve yetimlerine yönetmelikle belirlenecek şartları taşımaları halinde Toplu Konut İdaresi Başkanlığı  tarafından bir konutla sınırlı olarak konut edindirilmesi” öngörüldü.

İmarlı arsa mı, imarsız tarla mı? Uzmanı açıkladı!

14 yıllık borsacı açıkladı! Halka arzlarda yükseliş trendi devam edecek mi?

Loft İasos için onay çıktı! Akfen'den Muğla'ya 550 odalı yeni otel geliyor!


Geri Dön