02 / 05 / 2024

Tüketici mahkemesinden şok karar! Kredi borcunu ödeyenlere 15 bin TL ödeme iade edilecek!

Tüketici mahkemesinden şok karar! Kredi borcunu ödeyenlere 15 bin TL ödeme iade edilecek!

Bankalardan kredi kullanmış olan vatandaşlar için müjdeli bir haber var. Kredi borcu ödeyenlere iade yapılacak! Bazı bankalar, kredi borcunu zamanında ödemiş olan müşterilerine 15 bin TL veya daha fazla geri ödeme yapacak.



Türkiye'de milyonlarca vatandaşı ilgilendiren bir haber paylaşıldı. Geçmiş dönemlerde bankalardan kredi kullanan kişiler için tüketici mahkemesi önemli bir karara imza attı. Artan ihtiyaç kredisi başvurularının da etkisiyle kredi kullanan vatandaşlara para iadesi yapılması kararı alındı.

Milyonlarca vatandaşa kredi çekerken yaptıkları hayat sigortası tutarları geri iade edilecek olan bankalar, tüketicilerin başvuru yapması gerektiğini duyurdu.

Tüketici mahkemesi kararı doğrultusunda bankaların yıllardır uyguladığı kredi hayat sigortası ücretlerinin geri ödenmesi kararlaştırılmıştı. Bu kapsamda, bankaların ödedikleri hayat sigortası tutarlarının, tüketicilerin hesaplarına iade edilmesi gerekiyor.

 Tüketici mahkemesinden şok karar! Kredi borcunu ödeyenlere 15 bin TL ödeme iade edilecek!

İhtiyaç kredisini hayat sigortalı çekenlere iade

Son zamanlarda ülkede yaşanan ekonomik zorluklar nedeniyle vatandaşlar, ihtiyaçları için bankalardan kredi almaya sıklıkla başvuruyor. Ancak bankalar; ihtiyaç kredisi, konut kredisi, taşıt kredisi, KOBİ kredisi gibi birçok kredi için hayat sigortası talep ediyorlar.

Kredi ödemeleri tamamlandıktan sonra, bankalar tarafından tanımlanan hayat sigortası primlerinin geri ödemesi için karar alındı. Ancak birçok müşteri, kredi sözleşmelerini imzalarken sayfalarca evrakı okumak yerine sadece imza atıyor ve kredi sözleşmesi kapsamında hayat sigortası olduğunu fark etmiyor.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön