02 / 05 / 2024

Tüketiciyi koruyacak 'koruma zırhı' modeli yolda!

Tüketiciyi koruyacak 'koruma zırhı' modeli yolda!

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde tüketicinin korunmasına yönelik düzenleme ihtiyaçlarının incelendiği toplantı gerçekleşti. Toplantıda, gayrimenkul alım sözleşmelerinin noterde yapılmasından tatil vaat edilenlere, telefon, internet aboneliğine kadar  bir çok konu değerlendirildi.



Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay başkanlığında gerçekleşen toplantıda tüketicinin korunmasına yönelik düzenleme ihtiyaçlarının incelendiği toplantı gerçekleşti. Toplantıda,gayrimenkul alım sözleşmelerinin noterde yapılmasından telefon, internet aboneliğine kadar  bir çok konu değerlendirildi.

Tüketiciyi koruyacak koruma zırhı modeli yolda!

Akşam Gazetesi'nde yer alan habere göre, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleşen toplantıda, kredi sözleşmeleri, tüketicinin e-ticaret uygulamaları ve mesafeli sözleşmelerde ortaya çıkan mağduriyetlerini ve uyuşmazlık durumunda Tüketici Hakem Heyetleri'ne başvurusu sırasındaki bürokrasiyi azaltmak için düzenlenen çalışmaya yönelik detaylar incelendi.

Toplantıdan elde edilen bilgiye göre hazırlığı yapılan düzenlemeler arasında özellikle fatura, ev alma ve abonelikte tüketiciye dönük 'koruma zırhı' önlemleri bulunuyor.

Tüketiciyi koruyacak koruma zırhı modeli yolda!

Cayma hakkı konuşuluyor

Gayrimenkul alım sözleşmelerinin noterde gerçekleşmesinden tatil vaat edilenlere, internet ve telefon, aboneliği gibi konularda değişiklik de söz konusu pakette bulunacak.

Tüketicinin cayma hakkına yönelik kolaylıklar da yapılacak düzenlemede yer alacak.

Ev fiyatları uçtu! Vatandaş uygun fiyata ev bulmakta zorluk yaşıyor!

2022 Mart ayı kira artış oranları belli oldu!

Ev sahibi olmak isteyenlere müjde! Hiç peşinat ödemeden...


 


Geri Dön