18 / 05 / 2024

tüketici cayma hakkı

tüketici cayma hakkı

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde tüketicinin korunmasına yönelik düzenleme ihtiyaçlarının incelendiği toplantı gerçekleşti. Toplantıda, gayrimenkul alım sözleşmelerinin noterde yapılmasından tatil vaat edilenlere, telefon, internet aboneliğine kadar  bir çok konu değerlendirildi.

Tüketici Hakem Heyetleri Yönetmeliğinde Yer Alan Parasal Sınırların Artırılmasına İlişkin Tebliğ!

6502 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunun 68. ve Tüketici Hakem Heyetleri Yönetmeliğinin 6. Maddelerinde Yer Alan Parasal Sınırların Artırılmasına İlişkin Tebliğ bugünkü 31691 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Ön ödemeli konut satış sözleşmelerinde cayma hakkı!

Ön ödemeli konut satış sözleşmelerinde tüketici 14 gün içinde herhangi bir gerekçe göstermeden ve cezai şart ödemeden ön ödemeli konut satış sözleşmesinden cayma hakkına sahiptir.

Ankara-Ankara projesi tüketici davasında son gelişmeler! 

Yapı Kredi Koray Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Ankara-Ankara projesi tüketici davası ile ilgili güncelleme hakkında açıklama yaptı...

Ankara-Ankara projesi tüketici davası ne oldu?

Yapı Kredi Koray Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) Ankara-Ankara Projesi tüketici davası ile ilgili gelişmeler hakkında açıklama yaptı.

Ankara-Ankara Projesi tüketici davası son durum!

Yapı Kredi Koray GYO, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda Ankara-Ankara projesi tüketici davası ile ilgili hakkında açıklama yaptı...

Yapı Kredi Koray GYO Ankara-Ankara tüketici davası ne oldu?

Yapı Kredi Koray Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Ankara-Ankara projesi tüketici davası ile ilgili güncelleme hakkında açıklama yaptı...

Projeden ev almak isteyenlerin cayma hakkı var mı?

Posta yazarı Tamer Heper, okuyucusunun ''Konut projelerinden ev almak isteyenlerin cayma hakkı var mıdır?'' sorusuna yanıt verdi.

Ankara-Ankara Projesi tüketici davası son durum!

Yapı Kredi Koray GYO, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda Ankara-Ankara projesi tüketici davası ile ilgili hakkında açıklama yaptı...

Ankara-Ankara Projesi tüketici davası 22 Ekim'e bırakıldı!

Yapı Kredi Koray Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) Ankara- Ankara Projesi tüketici davası ile ilgili gelişmeler hakkında açıklama yaptı.

Konutta cayma hakkı kur endişesi yarattı!

Yeni KHK ile birlikte tüketicilere satın aldığı konuttan 24 ay içerisinde mazeretsiz cayma hakkı getirildi. Bu hak ile müteahhitler 'cayma hakkı' tazminatının kur zararının altında kalma riskinin olabileceğini söylüyor.

Ankara-Ankara projesinin tüketici davalarında yaşanan gelişmeler!

Yapı Kredi Koray Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, KAP'ta Ankara-Ankara projesinin tüketici davalarında yaşanan gelişmeler hakkında açıklama yaptı.

Tüketici mahkemesi dilekçe örneği!

Tüketiciler, Tüketicilerin Korunması Hakkında Kanun esasları gereğince hak kaybı yaşamaları durumunda tüketici mahkemesine bir dilekçe ile başvurabiliyor. İşte tüketici mahkemesi dilekçe örneği..

Tüketici Kredisi Sözleşmeleri Yönetmeliği yürürlüğe girdi!

22 Mayıs 2015 tarihinde yayınlanan ve Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun’a dayanılarak hazırlanan, Tüketici Kredisi Sözleşmeleri Yönetmeliği 22.11.2015 tarihi itibari ile yürürlüğe girmiş bulunuyor.

tüketici cayma hakkı Haberi

tüketici cayma hakkı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay başkanlığında gerçekleşen toplantıda tüketicinin korunmasına yönelik düzenleme ihtiyaçlarının incelendiği toplantı gerçekleşti. Toplantıda,gayrimenkul alım sözleşmelerinin noterde yapılmasından telefon, internet aboneliğine kadar  bir çok konu değerlendirildi.

Akşam Gazetesi'nde yer alan habere göre, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleşen toplantıda, kredi sözleşmeleri, tüketicinin e-ticaret uygulamaları ve mesafeli sözleşmelerde ortaya çıkan mağduriyetlerini ve uyuşmazlık durumunda Tüketici Hakem Heyetleri'ne başvurusu sırasındaki bürokrasiyi azaltmak için düzenlenen çalışmaya yönelik detaylar incelendi.

Toplantıdan elde edilen bilgiye göre hazırlığı yapılan düzenlemeler arasında özellikle fatura, ev alma ve abonelikte tüketiciye dönük 'koruma zırhı' önlemleri bulunuyor.

Cayma hakkı konuşuluyor

Gayrimenkul alım sözleşmelerinin noterde gerçekleşmesinden tatil vaat edilenlere, internet ve telefon, aboneliği gibi konularda değişiklik de söz konusu pakette bulunacak.

Tüketicinin cayma hakkına yönelik kolaylıklar da yapılacak düzenlemede yer alacak.

Ev fiyatları...