05 / 05 / 2024

Tülay Selamoğlu kimdir?

Tülay Selamoğlu kimdir?

Türkiye Mimarlar ve Mühendisler Odası Üyesi, Türkiye Mühendisler ve Mimarlar Birliği Ankara Şube Halkla İlişkiler Başkanlığı yapan Tülay Selamoğlu kimdir? İşte Tülay Selamoğlu 'nun biyografisi...



Tülay Selamoğlu kimdir?

1966 Kırıkkale'de doğdu.İlköğretim ve Lise tahsilini Kırıkkale'de tamamladı. İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümünü bitirdi. Aynı üniversitenin Sanat Tarihi ve Restorasyon Kürsüsünde yüksek lisans programını tamamlamadan bıraktı.


Windows, AutoCAD, CorelDRAW bilgisayar programları, AB Projeleri Hazırlama, İşaret Dili, Kişisel Gelişim, Yazarlık eğitimleri aldı.


AK Parti Siyaset Akademisi programlarına katıldı.


Ortağı olduğu Mimarlık ve reklam firmasında yönetici olarak çalışmaktadır. Evli, 1 çocuk annesidir. İngilizce ve İşaret Dili bilmektedir.


AK Parti  Ankara  İl Halkla İlişkilerden sorumlu Başkan yardımcılığı daha sonra Ankara İl Kadın Kolu Başkanlığı yaptı.


Türkiye Mimarlar ve Mühendisler Odası Üyesi, Türkiye Mühendisler ve Mimarlar Birliği Ankara Şube Halkla İlişkiler Başkanlığı yaptı.


Türk Dünyası Mimarlar ve mühendisler birliği yönetim kurulu üyesi seçildi.


Dünya Çocukları Birliği yönetim Kurulu Üyeliği, Uluslararası Kadın ve Çocuk Platformu Kurucu Üyeliği vardır.Ayrıca Eğitici Valideler Derneği Kurucu Başkanlığını yapmaktadır.


Ankara Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi; Turizm ve Tarihi Doku Çalışma Grubu , İmar ve Şehircilik Çalışma Grubu, Ulaşım Trafik ve Altyapı Çalışma Grubunda bulunmaktadır.


Ankara Kadın Kolları Başkanı Olarak;


Kızılay İle birlikte "Kankardeşlik Projesi", Öykü Atölyesi (Yazarlık Kursu), Iraklı Kadın STK Başkanları ve Kadın Meclis Üyeleri İle Ankara da gerçekleştirilen Iraklı Kadınlar için neler yapabiliriz ve Türkiye'yi tanıtma programı, Güneydoğuda köylerinden hiç çıkmamış Kadınlarımızla Kardeşlik Projesi, İşaret Dili Kursları, Ankara İlçelerinde Kadınlarımıza yönelik İŞKUR ile birlikte meslek edindirme kursları, 11000 Ağaç AK PARTİ Ankara İl Kadın Kolları Ormanı, Ankara'da En Güzel Balkon yarışması, Çevre Festivalleri, Kadın-Çocuk- Sağlık- Çevre- Kentlilik Bilinci - Afet- ANAYASA konularında paneller, Kardeş İl Siirt de dernek kurup 200 kadına İŞKUR ile meslek eğitimi, Özürlüler yasasında yapılan değişiklikle ilgili Televizyon programı,tüm engelli grupları ile programlar , Ankara'da işitme engelli ilköğretim öğrencileri arasında Bowling Turnuvası , Gönül Sohbetleri , Ankara'nın Manevi değeri Hacı Bayram Veli Hazretlerinin tanınması konularında çalışmalar gerçekleştirmiştir.





Geri Dön