02 / 05 / 2024

Tuluyhan Uğurlu'dan Kapalıçarşı'nın 550. yılına konser!

Tuluyhan Uğurlu'dan Kapalıçarşı'nın 550. yılına konser!

Piyanist Tuluyhan Uğurlu, 25 Aralık 2011 Pazar günü saat 15.30da Kapalıçarşının 550. Yıl etkinlikleri kapsamında ikinci kez sahneye çıkıyor. Sanatçı Sonsuza Kadar İstanbul isimli son albümünden bölümler seslendirecek



Kapalıçarşı Esnafları Derneğinin katkılarıyla düzenlenen konserde sanatçı Sonsuza Kadar İstanbul isimli son albümünden bölümler seslendirecek. Konserin iki zirve noktasından birinde İstanbulda asırlarca kardeşçe yaşayan üç dinin temsilcileri Tuluyhanın piyanosu eşliğinde kendi ilahilerini okuyacaklar. Ünlü piyanist daha sonra Türkiyeyi dünyanın her yerinde başarıyla temsil eden Kültür ve Turizm Bakanlığı mehteran takımı ile aynı sahneyi paylaşacak.

Geçtiğimiz aralık ayında Kapalıçarşının 550. Yıl etkinlikleri açılışında binlerce kişinin katıldığı muhteşem bir konser veren piyanist Tuluyhan Uğurlu, bir yıl aradan sonra aynı mekanda yine Sonsuza Kadar İstanbul diyecek. Dünden bugüne ve geleceğe İstanbulun ve özel bir bölümde Kapalıçarşı ve tarihi yarımadanın anlatılacağı konserde müzikle senkronize giden görsel bir sunumdan yararlanılacak.  Kapalıçarşı konser günü özel olarak ışıklandırılacak, numaralı düzende bir konser mekanı haline getirilecek. Görsel sunum için konserin verileceği Kalpakçılar Caddesine dev perdeler ve plazmalar kurulacak.

Uğurlunun Kapalıçarşı konserinin bu yıl çok önemli konukları da var. Asırlarca İstanbulda ve kentin ticaret yaşamının hareket noktası olan Kapalıçarşıda birlikte yaşayan üç dinin sanatçıları konsere kendi ilahilere ile katılacaklar. Konserde Hıristiyan ilahisini Tenor Adruşan Kirkor Halaçyan, Yahudi ilahisini Yako Taragano Topluluğu seslendirecek. Hafız Aziz Mahmut Hardal ise tüylerinizi ürperten o muhteşem sesi ile Kapalıçarşı kubbelerinde yankılanacak Sala ile konseri daha da anlamlı kılacak.

Konserin zirve noktalarından birinde ise Tuluyhan Uğurlu sahneyi Kültür ve Turizm Bakanlığı Tarihi Türk Müziği Topluluğu Mehter Takımı ile paylaşacak. Dünyanın her yerinde Türkiyeyi temsil eden bu önemli topluluk en güzel mehter marşlarını Tuluyhan Uğurlunun piyanosu eşliğinde seslendirecekler.

400ün üzerinde fotoğraf ve kısa metinlerle hazırlanan görsel sunum eşliğinde seslendirilecek Sonsuza Kadar İstanbulun bölümleri şöyle:

Dünya Başkenti İstanbul/ Aşkın ve Aşıkların Şehri/Üç Dinin Kardeşçe Yaşadığı Kent/ Sinanın Kubbeleri/Altın İmparatorluğu: Kapalıçarşı/Kutsalların Kutsalı/ İşgal Günlerinde İstanbul/Dolmabahçede Hüzünlü Sonbahar/Bir Kış Akşamında İstanbul

Tuluyhan Uğurlu Kapalıçarşı konserine katılan konuklarımız her zaman olduğu gibi konser öncesi ve arada çeşitli ikramlarla ağırlanacaklar.


Geri Dön