27 / 04 / 2024

Tüm çalışanlara son dakika uyarısı geldi! Bunu yapmayan tam 25 bin TL zarar edecek!

Tüm çalışanlara son dakika uyarısı geldi! Bunu yapmayan tam 25 bin TL zarar edecek!

Tüm çalışanlara bir son dakika uyarısı geldi. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, bunu yapmayan tam tamına 25 bin TL zarar edecek... Acil bakın...



Ülkemizde emekli olmak isteyen çalışanlar planlamalarını yapmaya devam ediyor. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, emeklilik için gerekli şartları sağlamış olanlar ile bu şartları sağlamalarına küçük süreler kalanlar için Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun hayati bazı uyarılar yaptı. Uşak Gündem'de yer alan habere göre söz konusu bu uyarıları dikkate alanların kazançlı çıkacaklarını kaydeden  Özgür Erdursun emeklilik planlamasının doğru biçimde yapılabilmesinin püf noktalarını duyurdu.

YASAL DÜZENLEME BEKLEMEYİN!

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, emekli olmak için yasal düzenleme beklenmemesi gerektiğine değinen Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, emekli olmak için çoğu vatandaşın yasal düzenleme beklediğini belirterek, "Bu düzenleme olacak mı, olmayacak mı belli değil. Bir belirsizlik üzerine planlama yapılmaz." dedi.

Tüm çalışanlara son dakika uyarısı geldi! Bunu yapmayan tam 25 bin TL zarar edecek!

Yaptığı açıklamada bahsi geçen yasal düzenlemeler olmayacakmış gibi hareket etmek gerektiğini belirten Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, söz konusu yasal düzenleme ile avantaj verilirse onun da kullanılacağını kaydederek, öncelikle mevcut emeklilik şartlarının tamamlanmasının amaçlanması gerektiğini söyledi.

EMEKLİLİK ŞARTLARI NEDİR?

Söz konusu konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre, emeklilik şartlarına dair de önemli açıklamalar yapan Özgür Erdursun, Bağ-Kur’da kadınların 7.200, erkeklerin 9.000 gün ile, SSK’da 7.200 gün ile, Emekli Sandığı’nda kadınların 7.200, erkeklerin 9.000 gün ile emekli olabildiklerini belirterek, emeklilik yaşının da kadınlarda 58, erkeklerde 60 olarak uygulandığını söyledi.

Tüm çalışanlara son dakika uyarısı geldi! Bunu yapmayan tam 25 bin TL zarar edecek!

YÜZDE 50 FAZLA ÖDEYECEKSİNİZ!

Yaptığı açıklamada emekli olabilmek için borçlanma yapacaklar için de bazı bilgiler veren Özgür Erdursun, Ocak ayında asgari ücrette ciddi bir artış olacağının artık bilindiğini belirterek, bundan dolayı prim günü eksik olanların yıl sonuna kadar eğer borçlanma hakları varsa ve kullanacaklarsa bu işlemi yapması gerektiğini söyledi.

Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun açıklamasında günlük borçlanma prim tutarının şu anda 143,09 TL olarak uygulandığını belirterek, 2024 yılına sarktığı zaman asgari ücrete zam geleceği için bu tutar en azın yüzde 50 oranında artacağını belirterek, buna bağlı olarak da borçlanma için ödemeniz gereken tutarın yükseleceğini ve zarar edileceğini kaydetti.

25 BİN TL EK FATURA ÇIKACAK!

Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre SGK borçlanma maliyetlerine dair hesaplamalar da resmen belli oldu. Açıklanan rakamlara göre, sene sonuna kadar 1 yıllık borçlanma yapacak olanların SGK’ya 51 bin 512 lira ödemeleri gerekecek. Ayrıca yine paylaşılan bilgilere göre, söz konusu bu tutar 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren asgari ücrete yapılacak zam oranı kadar artış gösterecek.

Milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiren asgari ücrete yüzde 50 zam yapılacağı düşünüldüğünde 1 yıllık borçlanma maliyeti de en az 25 bin lira artmış olacak. 

Emlak sektöründe yeni dönem 1 Kasım'da başlıyor! Bunu yapmayan tapu sahiplerine ceza yağacak!

TOKİ'den Antalya'ya 357 konutluk yeni proje geliyor! 284.2 milyon TL'ye mal olacak!

Hesaplara her ay 5 bin 372 TL, 5 bin 247 TL ve 4 bin 997 TL yatırılacak! Sakın kaçırmayın!


Geri Dön