06 / 05 / 2024

Tüm detaylar akşam saatlerinde belli olacak! Ucuz konut, kredi borçları ve fahiş fiyatlar

Tüm detaylar akşam saatlerinde belli olacak! Ucuz konut, kredi borçları ve fahiş fiyatlar

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi yarın Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında Külliye'de bir araya gelecek. Kabine'nin ana gündeminde takibe düşen kredi ve kredi kartı borçları olması beklenirken, bu konuların çözümüne yönelik 3 formül var.



Rusya ile Ukrayna arasında Türkiye’de imzalan tahıl sevkiyatı anlaşması ile ilgili son durum görüşülecek. İki ülke arasında ateşkesin sağlanması için atılabilecek adımlar da konuşulacak.

81 ilde yapılacak 150 bin sosyal konut projesinin ayrıntılarının da gündeme gelmesi tahmin ediliyor.

GELİRE GÖRE SEÇENEK
Toplantıda Hazine ve Maliye Bakanlığı, Adalet Bakanlığı ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın üzerinde çalıştığı paketler hakkında detaylar konuşulacak.

Bu kapsamda kredi kartı ve kredi borçlarını ödeyemeyen dar gelirli vatandaşlara yönelik yapılandırma, borç erteleme gibi seçenekler masada yer alacak. Son kararı Erdoğan’ın vereceği düzenlemede ekonomik sıkıntı nedeniyle borçlarını ödeyemeyen dar gelirlilerin gelirine göre sunulacak seçeneklerle elinin rahatlatılması tahmin ediliyor.

Artan konut fiyatları ve krediler nedeniyle konut sahibi olamayan dar gelirlilerin durumu da bugünkü kabinede ele alınacak başlıklar arasında olacak. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın üzerinde çalıştığı düzenlemeyle öncelikle 81 ilde ayrı ayrı konut talepleri sıralanacak. Yapılacak tespitlerin ardından 81 ilin ihtiyaçlarına göre TOKİ öncülüğünde sosyal konutlar yapılacak.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön